LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nakon 25 godina

KRAJ ERE: Ovom liku iz Pokemona govorimo zbogom

Dugačko putovanje koje je trajalo gotovo tri desetljeća, a koje je ostavilo trag među brojnim generacijama, napose onima rođenima tijekom 90-ih i ranih 2000-ih godina, iza sebe će ostaviti jednog ključnog lika koji će otići u povijest.

Dugačko putovanje koje je trajalo gotovo tri desetljeća, a koje je ostavilo trag među brojnim generacijama, napose onima rođenima tijekom 90-ih i ranih 2000-ih godina, iza sebe će ostaviti jednog ključnog lika koji će otići u povijest.

Želim biti najveći, kao nitko do sad...

Malo kojem djetetu 90-ih i većine 2000-ih godina ovi uvodni stihovi nisu poznati. Radi se, dakako, o pjesmi koja se veže uz znamenitu i svjetski popularnu animiranu seriju Pokemoni koja svoj televizijski debi doživljava 1. travnja 1997. godine kada se prikazuje prvi puta u Tokyju. 

U seriji mladić imena Satoshi, široj javnosti poznatiji kao Ash Ketchum noseći crveno-bijelu šiltericu, plavu jaknu kratkih rukava te zelene rukavice bez prstiju uz pratnju svojeg žutog strujnog Pokemona imena Pikachu radi na tome da postane najbolji Pokemon trener. 

Međutim, nakon 25 godina ove nezaboravne odiseje i tomu dolazi kraj, a Ashov lik više neće biti naslovno lice ovog animiranog serijala koji je ostavio utjecaj na djecu i mlade diljem svijeta. Kao razlog tomu, autori navode, činjenica jest da Ash nakon što je ispunio svoje ciljeve u postajanju najboljeg Pokemon trenera više nema priču koju bi mogli o njemu ispričati.

Vijest koja, zasigurno, mnogima nije nimalo draga ipak nije tako strašna jer Ketchum će dobiti svoj adekvatan oproštaj koji će se sastojati od 11 specijalnih epizoda čija premisa će konkluzirati Ashovo putovanje, a u kojemu će se pojaviti i Ashovi najbolji prijatelji Misty i Brock. Prva epizoda emitirati će se u petak 13. siječnja ove godine!

"Bila je izuzetna privilegija davati glas Ashu Ketchumu gotovo 17 godina", rekla je Ashova trenutačna engleska glasovna glumica, Sarah Natochenny, u tweetu. "Bez obzira na to što se nalazi iza njegovog posljednjeg poglavlja, on će zauvijek živjeti u srcima mnogih generacija koje dolaze."

Pokemon kompanija je također objavila da će novi protagonisti serije biti Liko i Roy- mlade prinove koje će obožavatelje upoznati s novim "džepnim čudovištima" po kojemu su Pokemoni etimološki dobili ime koje danas nose. 
 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT