LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Arheologija djetinjstva

U Etnografskom muzeju uskoro izložba o djetinjstvu u davnim vremenima

Izložba će biti otvorena do 6. veljače 2022. godine.

Izložba će biti otvorena do 6. veljače 2022. godine.

U Etnografskom muzeju u četvrtak 13. siječnja 2022. godine s početkom u 18 sati održat će se otvorenje gostujuće izložbe Instituta za arheologiju i Arheološkog muzeja u Zagrebu Djetinjstvo u davna vremena
 
O djetinjstvu u davnim vremenima, opisuju organizatori izložbe, zna se malo. Način života djece, interakcija između djece, okoliša i svijeta odraslih, izazov su u istraživanju prošlosti djetinjstva.

Arheologija djetinjstva nudi brojne mogućnosti proučavajući arheološke kontekste i materijalne ostatke u kojima su zabilježeni tragovi djece i dječjih aktivnosti sa svrhom što potpunijih odgovora na pitanja o zdravlju i prehrani djece, društvenom statusu prema dobi i rodbinskim vezama, njihovoj svakodnevnici i odnosu prema zavičaju u kojem su živjela.

Autori izložbe su dr.sc. Daria Ložnjak Dizdar, Institut za arheologiju i dr.sc. Ivan Drnić, viši kustos, Arheološki muzej u Zagrebu.

Izložba će biti otvorena do 6. veljače 2022. godine, a održava se u sklopu velikog izložbenog projekta Igračke – djetinjstvo zajedno Etnografskog muzeja.
FOTO: UNSPLASH