LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Trenutak nostalgije

7 crtanih filmova koji su obilježili djetinjstvo generacije Z

Crtići koji će vas vratiti u djetinjstvo i odmaknuti od stresne realnosti ispitnih rokova.

Crtići koji će vas vratiti u djetinjstvo i odmaknuti od stresne realnosti ispitnih rokova.

Ako ste pripadnici generacije Z, ovo su crtići koji su zasigurno obilježili vaše djetinjstvo. Jedan od njih vjerojatno je najdraži crtić vašeg djetinjstva, a zasigurno i dandanas rado pogledate neke od crtića s popisa. U svakom slučaju, uzmite predah od stresnih ispitnih rokova i prisjetite se kako ste nekoć bili bezbrižno dijete.

1. Kralj lavova

Ovaj klasik izašao je davne 1994. godine, a scena predstavljanja malog Simbe životinjskoj zajednici poznata je svim generacijama. Serijal filmova izašao je u tri nastavka: Kralj lavova, Simbin ponos, Hakuna Matata.

2. Priča o igračkama

Ovaj svjetski poznati serijal prvi je put izašao 1998. godine, a otada je sveukupno nastalo pet dijelova, dok bi šesti, prema nekim saznanjima, trebao izaći do 2027. godine.

3. Čudnovate zgode šegrta Hlapića

Jedan od najpoznatijih domaćih klasika koji je obilježio djetinjstva diljem Balkana – Čudnovate zgode šegrta Hlapića, izašao je davne 1997. godine.

4. Neustrašivi Spirit 

Za ovog mladog konja zasigurno ste čuli, a ime duguje svom neustrašivom, pustolovnom duhu. Crtić koji prati pustolovine mladog Spirita izašao je 2002. godine

5. Kung Fu Panda 

Najpoznatiju pandu na svijetu upoznali smo u ovom serijalu, koji prati avanture zmajskog borca, pande Po. Prvi crtić ovog serijala izašao je 2008. godine, a otada su izašla još tri nastavka, dok se četvrti u kinima očekuje već iduće godine.

6. Ledeno doba 

Ovaj crtani serijal vratio nas je sve u daleku prošlost i upoznao s mamutima, sabljozubim tigrom, dinosaurima i drugim izumrlim životinjama. Prvi crtić izašao je 2002. godine, a sveukupno postoji šest dijelova, dok je posljednji izašao prošle, 2022. godine.

7. Shrek 

Van iz moje močvare! rečenica je koju pripadnici generacije Z vrlo dobro znaju, a pripada slavnom Shreku. Također, šale na račun visine često se vežu uz lorda Farquaad kojeg ste upoznali u prvom nastavku crtića. Ovaj svjetski poznati klasik izašao je u četiri nastavka, trebao je izaći i peti, ali zasad nije poznato više informacija.

Ako niste pogledali neki od filmova koji su obilježili djetinjstvo vaše generacije, definitivno ih pogledajte jer sigurno nećete požaliti.

FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT