LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zdrav recept

Kuhajte sa Studentskim: smrznute jogurt pločice s voćem i zobenima

Donosimo recept za jednostavnu i ukusnu hladnu slasticu idealnu za vruće dane. Potrebno vam je samo nekoliko namirnica i zamrzivač.

Donosimo recept za jednostavnu i ukusnu hladnu slasticu idealnu za vruće dane. Potrebno vam je samo nekoliko namirnica i zamrzivač.

Vrući ljetni dani često nas navedu da se prepustimo užitku jedenja sladoleda – najčešće onog čokoladnog i visokokaloričnog. Ponekad se zbog toga javi grižnja savjesti ili koja kila viška, ali zbog toga se ne moramo u potpunosti oprostiti od te hladne slastice. Naime, postoji zdrava verzija koja nam dopušta da uživamo u njoj bez grižnje savjesti, a ujedno pruža neodoljivi okus. 

Za pravljenje smrznutih jogurt pločica potrebno vam je samo nekoliko namirnica i zamrzivač, a kako ih pripremiti – otkrijte u nastavku. 

Sastojci:
  • 400-500 ml jogurta
  • zobene žitarice ili müsli
  • 3 žlice meda
  • tamna čokolada
  • šumsko ili neko drugo voće
Priprema:

U jogurt dodajte med i dobro ga razmutite te ga prespite u posudu u koju ste prethodno stavili papir za pečenje koji služi za lakše vađenje jogurt pločica. Uzmite posudu u kojoj ćete moći jogurt rasporediti tako da bude ravnomjerno tanak, otprilike debljine prsta. Zagladite jogurt žlicom te pobacajte voće po želji, zobene ili druge žitarice i na kraju nasjeckanu čokoladu. Stavite posudu u zamrzivač i držite ondje najmanje 6 sati kako bi se smjesa stvrdnula, a zatim odrežite ili odlomite dio smrznutog jogurta i uživajte u zdravoj slastici!
FOTO: UNSPLASH