Kuhajte sa Studentskim: njoki u umaku od tune i rajčice gotovi za 15 minuta
Za pripremu ovog ručka trebat ćete izdvojiti 15-ak minuta i oko 30 kuna, a količina je dovoljna za četiri osobe.
Za pripremu ovog ručka trebat ćete izdvojiti 15-ak minuta i oko 30 kuna, a količina je dovoljna za četiri osobe.
– Volim kuhati nakon napornog dana na faksu. – rekao je nijedan student nikada. Ako živite u stanu i nemate menzu u blizini ili vam je jednostavno dosta menze i želite si pripremiti brzinski ručak koji će biti fin, zdrav i jeftin, nastavite čitati. U seriji članaka Kuhajte sa Studentskim donosimo recept za lagani ručak za koji ćete trebati izdvojiti samo 15-ak minuta i 30-ak kuna, a količina je dovoljna za četiri osobe. Taman za vas, cimera i docimere ako su vam dragi ili za repete.
Sastojci:
- 500 g njoka
- dvije konzervirane tune
- 500 g pasirane rajčice
- glavica crvenog luka
- parmezan
- malo ulja
- začini po želji.
Priprema
Njoke skuhajte prema uputama na pakiranju. Na malo ulja prepržite luk te mu dodajte pasiranu rajčicu. Kad smjesa prokuha, dodajte tunu i još nekoliko minuta ostavite na vatri, a potom umak pomiješajte s njokima i na kraju sve pospite parmezanom. I da, dobro vidite, to je to od kuhanja. Dobar tek.