Kuhajte sa Studentskim
Kuhajte sa Studentskim: Brze tortilje s tikvicama spremne za manje od pola sata
Ove jednostavne tortilje s tikvicama i sirom možete jesti za doručak, ručak ili večeru.
Ove jednostavne tortilje s tikvicama i sirom možete jesti za doručak, ručak ili večeru.
Tikvice su hranjiva namirnica jednostavna za pripremu koja može obogatiti mnoga jela, uključujući i ove jednostavne i brze tortilje s tikvicama i sirom. Mogu se jesti u bilo koje doba dana, a spremne su za manje od pola sata.
Za njihovu pripremu, piše N1, trebat će vam sljedeći sastojci:
Za njihovu pripremu, piše N1, trebat će vam sljedeći sastojci:
- 1 luk
- 2 tikvice srednje veličine
- 20 dag kuhanog kukuruza
- 2 jaja
- 20 dag ribane gaude ili sira po želji
- 5 dag parmezana ili sira grana padano
- 4 velike tortilje
- sol, papar i začini po želji
- maslinovo ulje.
Luk sitno nasjeckajte. Propržite ga na dvije-tri žličice maslinova ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i narezali na manje kockice ili trakice. Ako imate domaće tikvice, slobodno ostavite koru na njima. Posolite, dodajte papar i dinstajte luk i tikvice pet minuta.
Razmutite jaja i ulijte u posudu s tikvicama i lukom. Kada su jaja pečena, sklonite s vatre i ubacite kuhani kukuruz pa parmezan ili grana padano i promiješajte. Pripremite veću tavu i u nju ulijte malo maslinovog ulja pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.
Na tanjur stavite jednu tortilju, pospite je s malo ribane gaude, rasporedite polovinu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom. Tortilje pažljivo prebacite u tavu pa prvo pecite s jedne strane dvije-tri minute. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije-tri minute dok se sir ne počne topiti.
Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom. Kada su pečene, izrežite ih na trokute i poslužite.
Razmutite jaja i ulijte u posudu s tikvicama i lukom. Kada su jaja pečena, sklonite s vatre i ubacite kuhani kukuruz pa parmezan ili grana padano i promiješajte. Pripremite veću tavu i u nju ulijte malo maslinovog ulja pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.
Na tanjur stavite jednu tortilju, pospite je s malo ribane gaude, rasporedite polovinu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom. Tortilje pažljivo prebacite u tavu pa prvo pecite s jedne strane dvije-tri minute. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije-tri minute dok se sir ne počne topiti.
Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom. Kada su pečene, izrežite ih na trokute i poslužite.
OZNAKE:
FOTO:
UNSPLASH