LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Kuhajte sa Studentskim: Brze tortilje s tikvicama spremne za manje od pola sata

Ove jednostavne tortilje s tikvicama i sirom možete jesti za doručak, ručak ili večeru.

Ove jednostavne tortilje s tikvicama i sirom možete jesti za doručak, ručak ili večeru.

Tikvice su hranjiva namirnica jednostavna za pripremu koja može obogatiti mnoga jela, uključujući i ove jednostavne i brze tortilje s tikvicama i sirom. Mogu se jesti u bilo koje doba dana, a spremne su za manje od pola sata. 

Za njihovu pripremu, piše N1, trebat će vam sljedeći sastojci
  • 1 luk
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 20 dag kuhanog kukuruza
  • 2 jaja
  • 20 dag ribane gaude ili sira po želji
  • 5 dag parmezana ili sira grana padano
  • 4 velike tortilje
  • sol, papar i začini po želji
  • maslinovo ulje.
Luk sitno nasjeckajte. Propržite ga na dvije-tri žličice maslinova ulja. Dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i narezali na manje kockice ili trakice. Ako imate domaće tikvice, slobodno ostavite koru na njima. Posolite, dodajte papar i dinstajte luk i tikvice pet minuta.

Razmutite jaja i ulijte u posudu s tikvicama i lukom. Kada su jaja pečena, sklonite s vatre i ubacite kuhani kukuruz pa parmezan ili grana padano i promiješajte. Pripremite veću tavu i u nju ulijte malo maslinovog ulja pa zagrijte na srednje jakoj temperaturi.

Cheesecake s komadićima čokolade i bez pečenja koji morate probati



Na tanjur stavite jednu tortilju, pospite je s malo ribane gaude, rasporedite polovinu smjese od tikvica i jaja, opet pospite sirom i poklopite drugom tortiljom. Tortilje pažljivo prebacite u tavu pa prvo pecite s jedne strane dvije-tri minute. Zatim prebacite na drugu stranu i također pecite dvije-tri minute dok se sir ne počne topiti.

U očekivanju Baby Lasagne u finalu Eurovizije, donosimo recept za savršene lazanje!


Ponovite postupak s preostalim tortiljama i nadjevom. Kada su pečene, izrežite ih na trokute i poslužite.

„Food Film Festival Zagreb”: spoj gastronomije i kinematografije


FOTO: UNSPLASH