Jednostavni recepti
Kuhajte sa Studentskim: brza i zdrava juha od tikvica
Donosimo vam recept za laganu juhu za koju će vam trebati samo tikvica, krumpir, mrkva, peršin i začini.
Donosimo vam recept za laganu juhu za koju će vam trebati samo tikvica, krumpir, mrkva, peršin i začini.
U seriji članaka Kuhajte sa Studentskim donosimo vam još jedan u nizu jednostavnih i zdravih recepata. Ovog puta riječ je o juhi od tikvica za čiju vam pripremu ne treba puno ni vremena ni sastojaka. K tome, lagana je, pa i idealna za vruće ljetne dane.
Sastojci:
Sastojci:
- 1 veća tikvica
- 2 krumpira
- 1 mrkva
- peršin u količini po želji
- začini (sol, papar)
Priprema:
Ogulite i nasjeckajte krumpire i mrkvu na kockice. Ubacite ih u uzavrelu posoljenu vodu. Nakon 10-ak minuta, dodajte tikvice, također nasjeckane na kockice i peršin. Ostavite da se kuhaju još 15-ak minuta.
Odlijte višak vode (po želji), dodajte začine i izmiksajte povrće. Vaša je juha gotova – dobar tek!
Ogulite i nasjeckajte krumpire i mrkvu na kockice. Ubacite ih u uzavrelu posoljenu vodu. Nakon 10-ak minuta, dodajte tikvice, također nasjeckane na kockice i peršin. Ostavite da se kuhaju još 15-ak minuta.
Odlijte višak vode (po želji), dodajte začine i izmiksajte povrće. Vaša je juha gotova – dobar tek!
OZNAKE:
FOTO:
PIXABAY