LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
The manuscript writing cafe

Kafić za prokrastinatore: nema van dok ne dovršite seminarski rad

Nadamo se hrvatskoj verziji.

Nadamo se hrvatskoj verziji.

Kafići su češće mjesta gdje se odmaramo i pijemo kavu s društvom, no nerijetko ih se koristi kako bi na miru napisali seminarski rad, esej, diplomski i ostale studentske radove. Jedan kafić u Tokyju odlučio je to dobro iskoristiti.

The Manuscript Writing Cafe u Tokyju osmišljen je kako bi pomogao ljudima koji pokušavaju ispoštovati rokove. nije vam dopušten ulazak u kafić ako nemate neki rok, a ne možete otići dok ga ne ispunite.

Na ulazu u kafić stoji natpis koji glasi: Kafić za pisanje radova dopušta samo ljude koji imaju rok za pisanje! To je kako bi se održala razina fokusa u kafiću.

Kakva su pravila? Pri ulasku na recepciji morate napisati koliko riječi i do kojeg vremena morate biti gotovi s pisanjem rada, svakih sat vremena voditelj kafića provjerava kako napredujete s pisanjem i niste u mogućnosti izaći dok ga ne napišete.

Kafić naplaćuje po satu tako da su Japanci donijeli poprilično dobru poslovnu odluku, a voditelj koji kruži okolo dobra je motivacija da što prije završite svoj rad.

Ovo je savršen kafić za sve one koji se muče s rokovima te se nadamo hrvatskoj verziji da možemo napokon završiti sve seminarske radove koji nas čekaju. 
FOTO: UNSPLASH