LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZAŠTITA OD LIJEPLJENJA NADJEVA

Je li vas na sredini vaše pizze ikada dočekala stvarčica nalik plastičnom stoliću? Tamo je s razlogom

Riječ je zapravo o patentu koji se zove plastični stol, a kao takvog ga je prijavila Carmela Vitale iz New Yorka, i to još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Riječ je zapravo o patentu koji se zove plastični stol, a kao takvog ga je prijavila Carmela Vitale iz New Yorka, i to još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Tko nije nikada u životu naručio dostavu pizze, neka digne ruku. Takvih vjerojatno nema, a prilikom barem jedne od tih dostava unutar kartonske kutije, na sredini vaše pizze dočekala vas je nekakva stvarčica, koja je bila nalik stoliću. Nekada s tri, a nekada s četiri noge, a ako ste mislili da je to stvar koja je na pizzi tek tako, bez nekakve valjane svrhe, u startu ste se prevarili.

Znamo li kada je zapravo nastala pizza? Novo otkriće donosi zanimljive uvide


Riječ je zapravo o patentu koji se zove plastični stol, a kao takvog ga je prijavila Carmela Vitale iz New Yorka i to još osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Obožavatelji pizze oduševljeni povratkom drugog Pizza Festivala u Zagrebu


Kao što smo rekli, nije tu tek tako, bez svrhe, već služi kao zaštita od vrha poklopca kutije kako se ne bi zalijepio za hranu. Budući da je pizza obično još vrlo vruća kada je pakirana, poklopac bi se mogao zalijepiti za mekani nadjev pizze, piše N1.

Danas se obilježava Svjetski dan pizze, donosimo recept za genijalnu domaću verziju ovog popularnog jela


Kako ne bi došlo do lijepljenja, kojeg sigurno većina nas želi izbjeći, restorani kod pakiranja vaše pizze u sredinu stavljaju taj plastični stolić. Zbog njega će vam pizza stići baš onakva kakvom ste je priželjkivali jer, sigurni smo, nitko ne bi htio dobiti pizzu s nadjelovom slijepljenim za kartonsku kutiju.
IZVOR: N1
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA