Događaji ovog proljeća
Obožavatelji pizze oduševljeni povratkom drugog Pizza Festivala u Zagrebu
Već su prva dva dana privukla brojne Zagrepčane i posjetitelje glavnog grada, a svakog dana do 28. svibnja od podneva do ponoći Strossmayerov trg bit će ispunjen okusima, mirisima i zvucima Italije. Veseli kuhari i pizza majstori na deset štandova nude svoje najnovije kreacije: od klasičnih napolitanskih i sicilijanskih pizza do suvremenih i pizza u plehu, prženih pizza, originalne domaće tjestenine, mirisnih focaccia od dizanog tijesta, luksuznih gelata i neodoljivih brioša.
Već su prva dva dana privukla brojne Zagrepčane i posjetitelje glavnog grada, a svakog dana do 28. svibnja od podneva do ponoći Strossmayerov trg bit će ispunjen okusima, mirisima i zvucima Italije. Veseli kuhari i pizza majstori na deset štandova nude svoje najnovije kreacije: od klasičnih napolitanskih i sicilijanskih pizza do suvremenih i pizza u plehu, prženih pizza, originalne domaće tjestenine, mirisnih focaccia od dizanog tijesta, luksuznih gelata i neodoljivih brioša.
Na Trgu Josipa Jurja Strossmayera u četvrtak je u Zagrebu svečano otvoren drugi Pizza Festival Zagreb. Predstavljamo vam restorane u kojima ćete moći okusiti izvrsne delicije kao da ste u srcu Italije.
Talijanski restoran Al Dente na festivalu predstavlja posebnu vrstu pizze, Contemporaneu, koju opisuju kao modernu napuljsku pizzu. Dodatno, posjetitelje oduševljavaju posebnom poslasticom – pizza fritta.
Svojim prvim sudjelovanjem na manifestaciji, posebno su uzbuđeni u pizzeriji Mrs. Fogg, koja je za ovu prigodu pripremila tri vrste pizza u limu: Margheritu, njihovu prepoznatljivu pizzu Slanina – Friarelli, te Feferoni i dnevni specijal.
Pizza Social Club odlučio se za hrskavu pizzu punije kore, koja spaja elemente napuljskog i rimskog stila.
Uvijek veseo i spreman za akciju je i štand Full Circle Pizze. Cijeli proces izrade savršenog tijesta traje do 72 sata.
Marin Medak i RougeMarin sudjeluju s pet vrsta sicilijanskih pizza koje su izazvale oduševljenje na prošlogodišnjem Pizza Festivalu Zagreb.
Bite of Fun Melkiora Bašića osvaja sve posjetitelje sa šest vrsta pizza i pet vrsta tjestenina.
Picnic Mingle and Fun, popularna ekipa koja je osvojila srca brojnih posjetitelja prošlogodišnjeg Pizza Festivala u Zagrebu, predstavlja novi koncept – Poma Food Boutique.
Beg’s Plant Based također naglašava da ima ukusne zalogaje za svakoga, bili vi vegan, vegetarijanac, fleksitarijanac ili strastveni ljubitelj mesa.
Za ljubitelje slatkog pobrinuo se Luxury Gelato Pri suncu sa svojim vrhunskim sladoledima, punim okusa i uravnotežene teksture.
DJ Stanko Bondža oduševit će posjetitelje u petak, 26. svibnja, dok je subota, 27. svibnja rezervirana za DJ-a Filipa Jelaša i Jovannotti Beach Party. Festival završava u nedjelju, 28. svibnja, programom Festa Domenica.
OZNAKE:
IZVOR:
CROATIA WEEK
FOTO:
UNSPLASH