SAVRŠENA RECEPTURA
Hrvatski restoran preimenovao ćevape
Jedan zagrebački restoran po uzoru na mnogima omiljene ćevape odlučio je osmisliti nešto autentično, pa sada poslužuje mljevenike.
Jedan zagrebački restoran po uzoru na mnogima omiljene ćevape odlučio je osmisliti nešto autentično, pa sada poslužuje mljevenike.
Portal Bljesak.info prenosi kako je jedan zagrebački restoran, s obzirom na činjenicu da se BiH smatra zemljom ćevapa, odlučio osmisliti nešto autentično Hrvatsko na tu temu. U tu svrhu, kako ne bi uvrijedili ljude iz susjedne države, umjesto ćevapa oni su odlučili posluživati – mljevenike.
Prema riječima vlasnika Domagoja Delača, dugo su isprobavali sastojke za mljevenike kako bi došli do savršene recepture. Prema recepturi do koje su došli, veći udio mljevenika činit će junetina te manji udio svinjskog buta koji će svojom masnoćom mljevenicima dati dodatnu sočnost.
Premda oblikom i okusom zasigurno podsjećaju na ćevape, zbog dodatka svinjskog mesa u cijelu priču ipak nije riječ samo o lingvističkoj varci jer ga originalni ćevapi ne sadrže.
Prema riječima vlasnika Domagoja Delača, dugo su isprobavali sastojke za mljevenike kako bi došli do savršene recepture. Prema recepturi do koje su došli, veći udio mljevenika činit će junetina te manji udio svinjskog buta koji će svojom masnoćom mljevenicima dati dodatnu sočnost.
Premda oblikom i okusom zasigurno podsjećaju na ćevape, zbog dodatka svinjskog mesa u cijelu priču ipak nije riječ samo o lingvističkoj varci jer ga originalni ćevapi ne sadrže.
OZNAKE:
FOTO:
PIXABAY