LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Svjetski dan filozofije

Filozofske šetnje koje potiču na promišljanje

Sa zadarskog Trga Petra Zoranića započinju dvije šetnje u kojima će se promišljati o intrigantnim stvarima koje nas okružuju.

Sa zadarskog Trga Petra Zoranića započinju dvije šetnje u kojima će se promišljati o intrigantnim stvarima koje nas okružuju.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana filozofije udruga Cinaz u suradnji s udrugom Mala filozofija organizira dvije filozofske šetnje -  jedan od suvremenih pristupa poticanja sugrađana na reflektiranje i dublje promišljanje o stvarima koje ih okružuju. Prva će se održati na sam dan obilježavanja, ovog četvrtka 16. studenoga u 18 sati, a druga u isto vrijeme sljedećeg petka, 24. studenog.

Sudionicima će biti ponuđeno nekoliko tema, od kojih će oni sami izabrati onu koja im je najzanimljivija. Bit će podijeljeni u manje skupine po troje, a svakoj će se od njih na početku dati tekst – filozofski, popularni, znanstveni, literarni – koji progovara o tematici koju će izabrati. Tekst ne bi trebao prelaziti dvije kartice, trebao bi provocirati, problematizirati, tvrditi nešto oko čega sudionici trebaju voditi raspravu. Filozofska šetnja je strukturirana na uvodni dio, peripatetičku raspravu i završnu raspravu.

Nema prijava, samo dođite! Mjesto polaska je zadarski Trg Petra Zoranića 1.
 

FOTO: CINAZ