LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filmsko stvaralaštvo

FILMSKA PRODUKCIJA Trodnevna radionica izrade scenarija

Naučite osnovna znanja o standardima izrade scenarija, formatiranju scenarija te osnovama konstrukcije narativne fabule uz iskusnog redatelja, snimatelja i montažera – Erika Lončara.

Naučite osnovna znanja o standardima izrade scenarija, formatiranju scenarija te osnovama konstrukcije narativne fabule uz iskusnog redatelja, snimatelja i montažera – Erika Lončara.

Udruga Cinaz u povodu svoje 20. obljetnice organizira radionicu izrade scenarija od 1. do 3. prosinca. Voditelj radionice bit će Erik Lončar, iskusni redatelj, snimatelj i montažer s više od 250 realiziranih projekata, uključujući kratke filmove, eksperimentalne filmove, glazbene spotove te dugometražne i kratkometražne dokumentarne filmove.

Lončar je član Hrvatskog društva filmskih kritičara i aktivan je u pisanju filmskih analiza na hrvatskom i engleskom jeziku. Također već desetu godinu zaredom vodi samostalni filmski klub u Splitu.
 

Radionica izrade scenarija


Radionica će se odvijati tijekom tri dana, od petka do nedjelje, svaki dan po četiri sata, s početkom u 14:00 i završetkom u 18:00 sati. Ukupno trajanje radionice iznosi 12 sati, a održavat će se u prostorijama udruge Cinaz, smještenoj na adresi Andrije Medulića 2 (2. kat).
 


VEZANO: 10. STIFF — desetljeće slavlja najboljih svjetskih studentskih filmova



Polaznici će imati priliku stjecati osnovna znanja o standardima izrade scenarija, formatiranju scenarija te osnovama konstrukcije narativne fabule. Prethodno iskustvo nije potrebno, a broj polaznika ograničen je na 10 osoba u dobi od 15 do 30 godina.

Selekcija polaznika provest će se na temelju prijavnica i motivacije te se prijave primaju putem obrasca na poveznici do utorka, 28. studenog.
 

Radionica će obuhvatiti sljedeće teme:


Prvi dan: Proučavanje scenarija i vježba scenarija

Drugi dan: Sakupljanje ideja, osnove strukture scenarija, sinopsis ideje

Treći dan: Osnove formatiranja scenarija i pisanje scenarija
 

,,Sudionici će dobiti sve potrebne materijale za rad, a osvježenje će biti osigurano tijekom pauza. Ova radionica pruža jedinstvenu priliku za učenje od iskusnog profesionalca u području filmske produkcije," poručuju iz Udruge CINAZ.

FOTO: UNSPLASH, ILUSTRACIJA