LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s modelom i autorom

Dean Pelić: Njegova strana priče nama

Provjerili smo što Dean misli o ženskim uletima, srodnoj duši te možemo li očekivati nastavak „Njegove strane priče Tebi".

Provjerili smo što Dean misli o ženskim uletima, srodnoj duši te možemo li očekivati nastavak „Njegove strane priče Tebi".

Malo koja žena danas nije čula za Deana Pelića i njegovu knjigu Njegova strana priče: Tebi koja ruši sve rekorde čitanosti i prodaje u Hrvatskoj, ali i šire. Ovaj se svestrani Umažanin bavi modelingom, piše, putuje, glumi te je donedavno bio i voditelj TV Binga na HRT-u. Dean nam je otkrio kakav je bio u studentskim danima, zašto voli pisati, s kojim bi se glumcima volio naći na filmskom platnu, što misli o ženskim uletima jačem spolu i još mnogo toga.

Završio si studij marketinga i menandžmenta. Kako si provodio svoje studentske dane?

Budući da sam tad zbog studija preselio u Zagreb, u slobodno sam vrijeme samo izlazio. Bilo me svugdje, jedino doma nikada. Imao sam odličnu ekipu i nas dvadesetak smo brijali okolo svako popodne nakon faksa i obavezno barem triput tjedno navečer van. Obično srijeda, petak i subota. Bilo mi je to jedno od najdražih razdoblja u životu. No, da ne bi sad bilo da sam se samo zafrkavao, recimo samo da sam zadnju godinu faksa, u ljetnom roku dao deset ispita. Kada sam rekao da mi je to cilj, ekipa mi se smijala, no sredinom 7. otišao sam na more bez brige da se na jesen moram ranije vratiti u Zg. Nije da je bitno, ali imao sam čak i dosta dobre ocjene, prosjek veći od 4.2, i dobru ekipu za zabavu i to za 5.0. Potrebno je naći balans između faksa i zabave i onda se sve može.

Za vrijeme studija razvio si i ljubav prema novinarstvu. Što te najviše privuklo tome poslu i o čemu si volio pisati?

Pišem još od osnovne škole kada sam počeo pisati teen roman koji sam završio negdje u srednjoj. Onda i zbirku pjesama. I sve to još uvijek čeka na objavu jednoga dana. Pisao sam dosta i za razne portale. A najviše volim pisati o nekakvim životnim temama i putovanjima. Zapravo, najviše o putovanjima.

New York: FOTO: Instagram, deanpelic

Mediji su te proglasili najtraženijim hrvatskim modelom. Možeš li nam ispričati neku anegdotu koju si doživio kao model? Koje su prednosti i nedostaci toga posla?

Anegdota je brdo. Zanimljiv je to posao. Svaki dan novi ljudi, novi poslovi, nova mjesta. Sjećam se, recimo, kada sam u Milanu radio, jedno jutro išao sam na fitting u Ralph Lauren. I tamo sam probavao odijela, mjerili me. I kako sam nakon toga žurio i na fitting u Armani, a već sam lagano kasnio, tako sam se na brzinu presvukao i izletio van. I odjednom sva ekipa potrčala za mnom, zaštitar mi zatvorio vrata, ne pušta me van i tek onda sam skužio da sam krenuo van u njihovim cipelama. Kasnije sam vidio da te cipele koštaju nekoliko tisuća eura, tako da mi je tada sve bilo jasnije. Prednosti su posla svakako upoznavanje velikog broja različitih i stvarno zanimljivih ljudi, puno putovanja i novac koji je moguće zaraditi. Nedostaci, ha… cijelo vrijeme moraš biti fit, dosta paziti, a i moraš biti jak u glavi. Nije to lak posao niti je za svakoga ma koliko god se lakim činio.

Gluma je tvoja velika ljubav. Kada bi mogao birati, s kojim bi se slavnim glumcima volio naći na velikome platnu i zašto?

Devet godina sam se bavio glumom i sad u zadnje vrijeme razmišljam opet da joj se vratim. Hmm… kad bih mogao birati. Ne znam, Emma Stone i Sandra Bullock mi prve padaju na pamet. Mislim da su dobro društvo. Ne bi nam bilo dosadno.

Jesi li očekivao da će Njegova strana priče Tebi doživjeti takav uspjeh?

Očekivao jesam uspjeh jer znam koliko je kolumna bila čitana. Ali baš takav uspjeh nisam očekivao. Knjiga stvarno rastura, uskoro će, ako već i nije, biti rasprodano drugo izdanje koje je izašlo prije manje od dva mjeseca. Tako da već planiram novo izdanje. Od samog izlaska, prije godinu i pol, knjiga ne silazi s vrha top ljestvica najprodavanijih. A s ovim drugim izdanjem krenuli smo i na tržište susjednih zemalja Bosne i Hercegovine i Srbije te i tamo zaista bilježi veliku prodaju.

Potvrđeno je da si miljenik žena. Zasigurno dobivaš svakojake ponude preko društvenih mreža. Koje su te poruke najviše iznenadile i iz kojih ti se sve država žene javljaju?

Ima tu puno poruka, mejlova, svega. Nekoliko tisuća nepročitanih, ali trudim se proći i odgovoriti na svaku. Poruke stižu iz doslovno cijelog svijeta. Knjiga se čita na gotovo svim kontinentima. A ima raznih poruka; od nekih teških nakon kojih ti ostane knedla u grlu, do nekih presmiješnih situacija pa sve do poruka zahvale. Uvijek mi je drago pročitati feedback čitatelja.

Dean Pelić, FOTO: Facebook

Koje su te knjige inspirirale u životu i koje bi preporučio svima da pročitaju?

Uvijek mi tu na prvu pada pomisao na Alkemičara. Pisao sam o toj knjizi i u svojoj knjizi. Knjiga je čudo. Uvijek je furam sa sobom i svako malo joj se vraćam. Kada god mi fali motivacije, prolistam ju. Ne čitam više, znam ju i napamet. To je jedna od najvećih inspiracija ikada napisanih.

Tema tvojih kolumni najčešće je ljubav, ali i univerzalne situacije u životu svakog pojedinca. Misliš li da je u današnje vrijeme teže pronaći „srodnu dušu"?

Mislim da je. Jednako tako mislim i da ljudi istu ne traže. Odnosno traže sve manje. Iz razloga jer ju je teško naći, a i ne da im se. Svi bi danas nešto odmah, na brzaka, na kratke staze da je tu dok je i to im je dovoljno. Čim se treba malo ili malo više potruditi, mnogi odustaju. Samim time pojam srodne duše spada pod nešto nemoguće, nešto što ne postoji. A zapravo postoji. Samo ju nije lako pronaći. Kao ni bilo što, što vrijedi.

Što misliš o ženskim uletima muškarcima?

Podržavam. Znaju biti itekako seksi. Samouvjerene cure kada se usude prići muškarcu i kada imaju spiku, na to malo koji ostane ravnodušan. Svejedno ipak mislim da su muškarci ti koji trebaju prići curi. To je tako. Pisao sam dosta o tome u knjizi. Ali na kraju krajeva, nije toliko ni bitno tko prvi kome priđe. Bitno je da, ako ti se netko sviđa, to i kažeš toj osobi. I to je cijela mudrost.

Za kraj, nadamo se da će tvoja strast prema novinarstvu i kolumnama trajati još dugo. Možemo li u budućnosti očekivati još koju tvoju knjigu, tj. nastavak Njegove strane priče Tebi?

Naravno. Radim lagano na novoj knjizi. Bez žurbe, ali ju polako slažem. Nastavljam pisati i na svom blogu koji je u kratkom vremenskom roku osvojio čitatelje te ga je prošli mjesec posjetilo više od 120 000 ljudi. Tu sam doma, a pišem o svemu: ljubavi, vezama, savjetima, putovanjima, hrani… uglavnom svemu što me zanima.

Njegova strana priče Tebi, FOTO: Facebook

FOTO: FACEBOOK