KUHAJTE SA STUDENTSKIM
Brzo i jednostavno: osvježavajući desert u čaši
Donosimo vam recept za jednostavno, a veoma ukusno osvježenje stvoreno za ljetne dane koji su pred nama.
Donosimo vam recept za jednostavno, a veoma ukusno osvježenje stvoreno za ljetne dane koji su pred nama.
Iako ljeti najčešće posežemo sa sladoledom ili hladnim voćem kako bi se zasladili, a ujedno i osvježili, donosimo vam prijedlog za osvježavajući desert koji vas neće ostaviti ravnodušnima. Priprema se lako i brzo, stoga ne oklijevajte, bacite se na posao!
SASTOJCI:
SASTOJCI:
- mljeveni keks (plazma ili petit beurre)
- maslac
- mascarpone sir
- mileram
- ekstrakt vanilije
- šećer
- vanilin šećer
- kiselo vrhnje
PRIPREMA:
Otopite maslac i pomiješajte ga s mljevenim keksima. Dobivenom smjesom napunite čaše, ali ne previše, samo da prekrije dno. U posudi mikserom izradite mascarpone sir, mileram, šećer, vanilin šećer i ekstrakt vanilije i potom to stavite u čaše. Ostavite u hladnjaku da se hladi, a za to vrijeme izmiksajte kiselo vrhnje s malo običnog šećera. Prelijte po ohlađenim keksima i kremi od sira. Nakon što se desert dobro ohladi, ukrasite ga sa svježim voćem. Naša preporuka su jagode, maline ili trešnje.
Uživajte!
OZNAKE:
FOTO:
STUDENTSKI.HR