Kuhajte sa Studentskim
Brzi recept za kolač koji podsjeća na mađaricu
Voda, šećer, margarin, čokolada za kuhanje, keksi i vrhnje za šlag, malo vremena i volje – sve je što je potrebno za brzu i jednostavnu pripremu lažne mađarice.
Voda, šećer, margarin, čokolada za kuhanje, keksi i vrhnje za šlag, malo vremena i volje – sve je što je potrebno za brzu i jednostavnu pripremu lažne mađarice.
U nizu recepata koje donosimo u seriji Kuhajte sa Studentskim povremeno se nađe i pokoja slastica. Kako se blagdani bliže, što podrazumijeva i pripremu kolača, a kako mnogi ne žele provoditi previše vremena u kuhinji, donosimo recept za brzu i jednostavnu pripremu lažne mađarice.
Sastojci su sljedeći: 0,8 l vode, 5 žlica šećera, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 margarin za kolače, 1 kg keksa po izboru. K tome, za glazuru je potrebno 0,5 litre vrhnja za šlag i 30 dkg čokolade za kuhanje.
Priprema započinje kuhanjem vode s margarinom, čokoladom i šećerom. Kada prokuha, smjesu je potrebno preliti po keksima i dobro promiješati te potom staviti u tepsiju. Slijedi priprema glazure – čokolada s vrhnjem za šlag ide na laganu vatru dok se skroz ne otopi, a onda se prelije po smjesi u tepsiji. Preostalo je još samo hlađenje kolača.
Sastojci su sljedeći: 0,8 l vode, 5 žlica šećera, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 margarin za kolače, 1 kg keksa po izboru. K tome, za glazuru je potrebno 0,5 litre vrhnja za šlag i 30 dkg čokolade za kuhanje.
Priprema započinje kuhanjem vode s margarinom, čokoladom i šećerom. Kada prokuha, smjesu je potrebno preliti po keksima i dobro promiješati te potom staviti u tepsiju. Slijedi priprema glazure – čokolada s vrhnjem za šlag ide na laganu vatru dok se skroz ne otopi, a onda se prelije po smjesi u tepsiji. Preostalo je još samo hlađenje kolača.
OZNAKE:
FOTO:
FLICKR