LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Brzi recept za kolač koji podsjeća na mađaricu

Voda, šećer, margarin, čokolada za kuhanje, keksi i vrhnje za šlag, malo vremena i volje – sve je što je potrebno za brzu i jednostavnu pripremu lažne mađarice.

Voda, šećer, margarin, čokolada za kuhanje, keksi i vrhnje za šlag, malo vremena i volje – sve je što je potrebno za brzu i jednostavnu pripremu lažne mađarice.

U nizu recepata koje donosimo u seriji Kuhajte sa Studentskim povremeno se nađe i pokoja slastica. Kako se blagdani bliže, što podrazumijeva i pripremu kolača, a kako mnogi ne žele provoditi previše vremena u kuhinji, donosimo recept za brzu i jednostavnu pripremu lažne mađarice.

Cheesecake s komadićima čokolade i bez pečenja koji morate probati


Sastojci su sljedeći: 0,8 l vode, 5 žlica šećera, 20 dkg čokolade za kuhanje, 1 margarin za kolače, 1 kg keksa po izboru. K tome, za glazuru je potrebno 0,5 litre vrhnja za šlag i 30 dkg čokolade za kuhanje. 

U očekivanju Baby Lasagne u finalu Eurovizije, donosimo recept za savršene lazanje!


Priprema započinje kuhanjem vode s margarinom, čokoladom i šećerom. Kada prokuha, smjesu je potrebno preliti po keksima i dobro promiješati te potom staviti u tepsiju. Slijedi priprema glazure – čokolada s vrhnjem za šlag ide na laganu vatru dok se skroz ne otopi, a onda se prelije po smjesi u tepsiji. Preostalo je još samo hlađenje kolača. 
FOTO: FLICKR