LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uspješni trikovi

5 savjeta koji pomažu u učenju stranih jezika

Uz korištenje aplikacija i slušanje strane glazbe, postoje mnogi zabavni i kreativni načini koji pridonose bržem usvajanju stranih jezika.

Uz korištenje aplikacija i slušanje strane glazbe, postoje mnogi zabavni i kreativni načini koji pridonose bržem usvajanju stranih jezika.

Neki su lakši, a neki zahtjevniji, ali se znanje stranih jezika vrlo cijeni i mnogima koristi. Uz to što pridonose karijeri, mogu poboljšati kognitivne sposobnosti i povećati samopouzdanje pojedinca, pružiti mu dataljniji uvid u druge kulture i običaje. Isplati se, dakle, naučiti neke nove. Budući da taj proces nije uvijek brz i lagan, donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći savladati strane jezike i unaprijediti brzinu učenja. 

Koristite aplikacije za učenje stranih jezika 

Postoji bezbroj aplikacija preko kojih možete učiti svoj odabrani strani jezik. Duolingo, Hellotalk i Triplingo potpuno su besplatni za korisnike, a koristan su alat koji vas zabavnim sadržajem i praktičnim savjetima mogu naučiti osnovama.

Ne brinite oko gramatičkih pravila 

Ako ste početnik, ne zamarajte se gramatičkim pravilima. Mnogi odmah žele naučiti pravilno pisati, ali time se samo zbunjuju i otežavaju proces učenja. Za početak, važno je usvojiti osnovne riječi i pojmove. Kada se steknu vještine čitanja, pisanja i govora, red je na gramatici. Razumijevanje, pa ujedno i svladavanje gramatike stranog jezika, dugotrajan je i zahtjevniji proces.

Poslužite se svakodnevnim medijima 

U učenju stranog jezika, možete se poslužiti i medijima koje svakodnevno koristite - idealno su sredstvo za lakše učenje. Gledanje stranih televizijskih programa, slušanje raznih radijskih kanala ili čitanje vijesti na stranim portalima uvelike može pridonijeti uspješnosti shvaćanja stranog jezika.

Komunicirajte na stranom jeziku 

Komunikacija i interakcija ključ su uspjeha u učenju stranog jezika. Primjena riječi i pojmova nužne su za usavršavanje naučenog. Radite to svakodnevno, u razgovoru s prijateljima, obitelji ili onima koji također uče isti jezik kao i vi – to se pokazalo kao najefikasnija metoda.

Posjetite zemlju čiji jezik želite naučiti

Iako se ovaj savjet ne uklapa u trenutnu situaciju u kojoj su putovanja ograničena, zapamtite ga i iskoristite kada vam se pruži prilika. Značajno će vam koristiti boravak u zemlji čiji jezik učite, razgovor s domaćim stanovništvom i primjena naučenog znanja.

Učenje stranog jezika vrlo je zabavno iskustvo koje će vam kad tad poslužiti. Ima mnogo praktičnih i učinkovitih načina kojima se jezici mogu jednostavnije usvojiti, a ovo su samo neki od njih. Najvažnije je ustanoviti odgovarajući način te ostati kreativan u procesu njegova savladavanja.
FOTO: PIXABAY