LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama“

Zanima nas koliko su vatrene vaše ljubavne svađe

S prvim bojama jeseni vratio se i faks. Još bolje, vraća se i naše veliko istraživanje o ljubavnim navikama studenata te smo vam za kraj pripremili anketu o svađama i prekidima.

S prvim bojama jeseni vratio se i faks. Još bolje, vraća se i naše veliko istraživanje o ljubavnim navikama studenata te smo vam za kraj pripremili anketu o svađama i prekidima.

Stiže nam jesen, po nekima posljednji osmijeh godišnjih doba, a po nekima sinonim za užurbani studentski život. Sad kad ste iz kupaćih kostima uskočili u traperice i krenuli put faksa, vrijeme je za nastavak našeg istraživanja Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama i nova pitanja. 

Kada smo započeli s istraživanjem o ljubavnim navikama studenata u Hrvatskoj, logično je bilo prvo ispitati sve što se može o prvom spoju. Vaši su nas odgovori nasmijali, ali dali i korisne ljubavne savjete. Objasnili ste nam gdje odvesti partnera na spoj diljem Hrvatske, poljubiti ga ili ne, što obući i što reći. Uvodna anketa o prvom spoju otkrila je i pikanterije iz naših regija, pa smo tako saznali da se Splićani ne vole ljubiti na prvom spoju. Za razliku od Splita, stanovnici Zadra prvi spoj vole obilježiti seksom. Ne vjerujete nam? Onda niste pažljivo pratili rezultate prve ankete.

Zatim smo vas pitali postoje li muško-ženska prijateljstva. Mnogi od vas su nam javili vlastita iskustva koja će pružiti odlične primjere za kolege koji još nisu sigurni je li ovo mit ili sasvim normalan odnos između žene i muškarca. Ako slučajno niste stigli provjeriti rezultate ove ankete, natuknut ćemo i da smo pronašli definiciju izraza friendzone i otkrili kako ga prepoznati.

Treća je anketa u sklopu istraživanja našoj ekipi donijela i suze i smijeh. Pitali smo vas naime, kolika je mogućnost uspjeha veze na daljinu. Rekli ste nam da je najvažnija transparentnost i komunikacija. Povjerili ste nam i da stalkate partnera putem svih dostupnih društvenih mreža. Napravili ste i neke romantične geste koje nas jednostavno nisu ostavile ravnodušnima. Od preputovanih tisuću kilometara pa do cjelovečernje vožnje autobusom uz praznu bateriju na mobitelu. 

Nakon romantičnih veza na daljinu, ljetnu smo sezonu otvorili pitanjima o ljetnim romansama. Zanimalo nas je zašto je uvijek krivo more za sve ljetne ljubavi. Zaljubljujete li se ljeti ili za to imate neko draže godišnje doba? Prisjetimo se, gotovo polovica ispitanika izjavila je u ovoj anketi da svakako očekuje ljetnu romansu.

Nadamo se da ste uspješno koristili natuknice iz naših prethodnih rezultata i ostvarili uspješnu ljetnu romansu, prvi spoj ili se maknuli iz zone prijateljstva. No ovaj put krećemo u ozbiljnije vode. U posljednjoj anketi našeg istraživanja bavimo se svađama i prekidima. Zanima nas zašto se svađate s partnerom? Zato jer je više na nogometu s dečkima? Zato jer joj treba 45 minuta da se spremi, iako kaže ono poznato žensko sad ću!? Kako se pomirite? Uzmete li pauzu ili vam svađa djeluje kao afrodizijak pa je pomirenje jednako vatreno? Tješite li se nakon prekida sladoledom, ludim izlascima ili pletenjem zimskih šalova?

Nećemo vam sada otkriti baš sva pitanja. Naša najnovija anketa bit će vam dobra vježba za kolokvije u odgovaranju na pitanja. Jedva čekamo čuti vaše odgovore i pronaći ultimativne razloge svađa i prekida u vezama. Podsjetimo, svaki odgovor i savjet je zlata vrijedan jer uskoro nam stiže i konačna analiza rezultata i zaključak dosadašnjeg istraživanja. S obzirom na to da je krajnji cilj projekta Studentologija: zavodljive istine o ljubavnim navikama postati studentski ljubavni priručnik, kliknite na anketu i pomozite sebi i  svojim kolegama. 

FOTO: STUDENTSKI.HR