LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zasladite se

Kuhajte sa Studentskim: U sedam koraka do „cheesecakea“ bez pečenja

Topli su nam dani već odavno stigli i pravo je vrijeme da se osvježimo, a postoji li išta bolje od laganog i voćnog „cheesecakea“? U članku vam donosimo recept za pripremu ove torte bez pečenja.

Topli su nam dani već odavno stigli i pravo je vrijeme da se osvježimo, a postoji li išta bolje od laganog i voćnog „cheesecakea“? U članku vam donosimo recept za pripremu ove torte bez pečenja.

Cheesecake ili torta od sira lagana je i osvježavajuća slastica koja je u zadnjih par godina doslovno zaludila svijet i postala iznimno popularna. S dolaskom toplijih dana svi imamo želju zasladiti se nečim osvježavajućim pa vam u nastavku donosimo vrlo jednostavne upute za pripremu cheesecakea bez pečenja.

Sastojci:

Kora:

  • 250 grama petit keksa
  • 100 grama putra
  • 2-3 žlice mlijeka.

Krema:

  • 500 grama sira
  • 500 grama vrhnja za šlag
  • 2-3 kapi limunovog soka
  • šećer u prahu.

Preljev:

  • paket smrznutog voća po izboru (u ovom slučaju korišteno je šumsko voće)
  • preljev za torte (želatina).

Upute za pripremu:

Kora:

1. Usitnite, odnosno sameljite kekse.

2. Rastopite putar i dodajte ga u kekse.

3. U tu smjesu dodajte mlijeko i sve zajedno izmiješajte.

4. Stavite koru u kalup (koru nakon toga možete staviti u hladnjak dok radite kremu).

Cheesecake kora, FOTO: Paola Franković

Krema:

5. Sve sastojke za kremu izmiksajte dok se ne zgusnu, a zatim tu kompaktnu smjesu nanesite na koru.

Cheesecake krema, FOTO: Paola Franković

Preljev:

6. Izblendirajte smrznuto voće i iscijedite ga kroz cjediljku.

7. Skuhajte preljev za torte (želatinu) i prelijte ga po izblendiranom voću, a nakon toga dobiveni preljev razmažite po torti.

 
Cheesecake, FOTO: Paola Franković

Cheesecake obavezno ostavite neko vrijeme u hladnjaku kako bi se svi sastojci dovoljno povezali. Preljev možete staviti ili ne morate, ovisno o vašim željama i preferencijama, ali možemo vam zagarantirati da je torta jednako ukusna s njim ili bez njega.

Želimo vam dobar tek!

FOTO: PIXABAY