Kuhajte sa Studentskim: U sedam koraka do „cheesecakea“ bez pečenja
Topli su nam dani već odavno stigli i pravo je vrijeme da se osvježimo, a postoji li išta bolje od laganog i voćnog „cheesecakea“? U članku vam donosimo recept za pripremu ove torte bez pečenja.
Topli su nam dani već odavno stigli i pravo je vrijeme da se osvježimo, a postoji li išta bolje od laganog i voćnog „cheesecakea“? U članku vam donosimo recept za pripremu ove torte bez pečenja.
Cheesecake ili torta od sira lagana je i osvježavajuća slastica koja je u zadnjih par godina doslovno zaludila svijet i postala iznimno popularna. S dolaskom toplijih dana svi imamo želju zasladiti se nečim osvježavajućim pa vam u nastavku donosimo vrlo jednostavne upute za pripremu cheesecakea bez pečenja.
Sastojci:
Kora:
- 250 grama petit keksa
- 100 grama putra
- 2-3 žlice mlijeka.
Krema:
- 500 grama sira
- 500 grama vrhnja za šlag
- 2-3 kapi limunovog soka
- šećer u prahu.
Preljev:
- paket smrznutog voća po izboru (u ovom slučaju korišteno je šumsko voće)
- preljev za torte (želatina).
Upute za pripremu:
Kora:
1. Usitnite, odnosno sameljite kekse.
2. Rastopite putar i dodajte ga u kekse.
3. U tu smjesu dodajte mlijeko i sve zajedno izmiješajte.
4. Stavite koru u kalup (koru nakon toga možete staviti u hladnjak dok radite kremu).
Krema:
5. Sve sastojke za kremu izmiksajte dok se ne zgusnu, a zatim tu kompaktnu smjesu nanesite na koru.
Preljev:
6. Izblendirajte smrznuto voće i iscijedite ga kroz cjediljku.
7. Skuhajte preljev za torte (želatinu) i prelijte ga po izblendiranom voću, a nakon toga dobiveni preljev razmažite po torti.
Cheesecake obavezno ostavite neko vrijeme u hladnjaku kako bi se svi sastojci dovoljno povezali. Preljev možete staviti ili ne morate, ovisno o vašim željama i preferencijama, ali možemo vam zagarantirati da je torta jednako ukusna s njim ili bez njega.
Želimo vam dobar tek!