LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recept

Kuhajte sa Studentskim: Salata od triju sastojaka

Bilo da je poslužujete kao prilog ili kao zasebno jelo, hladna salata od svježih krastavaca oduševljava.

Bilo da je poslužujete kao prilog ili kao zasebno jelo, hladna salata od svježih krastavaca oduševljava.

Pozvani ste na roštilj i želite donijeti nešto što će zadiviti druge ljude? U žurbi ste i nemate vremena za pripremu kompliciranih priloga? Stiže odlično rješenje za to. Salata od krastavaca jednostavna je i, iako dolazi u nekoliko varijanti, brzo se i lako priprema. Može poslužiti kao prilog uz meso ili krumpir, ali može biti i zasebno jelo.

Sastojci:

  • nekoliko svježih krastavaca
  • kukuruz
  • kiselo vrhnje ili jogurt
  • peršin po želji
  • kopar po želji.

Priprema:

Gastro mjesec na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku


Ogulite krastavce i, kako biste ih malo ukrasili, prođite vilicom po dužini krastavca sa svih strana, pa će izgledati lijepo kada ih narežete na ploške. Ubacite ih u zdjelu zajedno s kukuruzom i dodajte kiselo vrhnje ili jogurt i sve pomiješajte. Ostavite u hladnjaku barem pola sata i posolite prije posluživanja. Ukrasite s malo peršina i/ili kopra po želji.

Dobar tek!

Kulinarska čarolija: Kako brzo i jednostavno do pohanih palačinki?


FOTO: PIXABAY