Kuhajte sa Studentskim: Lagana tjestenina s tunom i paprikom
Donosimo vam recept za tjesteninu s tunom i paprikom za koju treba malo vremena i kulinarskih vještina.
Donosimo vam recept za tjesteninu s tunom i paprikom za koju treba malo vremena i kulinarskih vještina.
Ljetno doba i velike vrućine ponekad nas sprječavaju da uopće pomislimo na ustajanje iz kreveta i bilokakve bespotrebne kretnje, a o kuhanju i još višoj temperaturi ne želimo ni misliti. Koliko god bilo vruće i koliko god manjka energije imali, moramo nešto jesti, a mi vam donosimo jednostavan recept za tjesteninu s tunom i povrćem zbog kojeg u kuhinji ne ćete morati provesti više od 15 minuta.
Sastojci (2-3 porcije):
-
limenka tune (najbolje u maslinovom ulju)
-
sok od pola limuna
-
1 crvena paprika
-
1 babura
-
1 režanj češnjaka
-
100 g mozzarelle
-
200 – 250 g tjestenine
-
maslinovo ulje
-
sol, papar, origano, peršin.
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu, a nakon što se skuha, procijedite ju te prelijte hladnom vodom da se prohladi i tako ocijeđenu stavite u neku posudu. U posudu s tjesteninom dodajte limenku tune iz koje ste prethodno ocijedili ulje, zatim dodajte sitno nasjeckane paprike, kao i nasjeckanu te ocijeđenu mozzarellu. Sve zajedno prelijte sokom od limuna, maslinovim uljem te na kraju dodajte sol, papar, origano, peršin i protisnuti češnjak. Po želji dodajte druge začine i/ili povrće.
Kada ste dodali sve sastojke, sve zajedno promiješajte i vaše je jelo spremno. U slučaju da niste uspjeli pojesti sve, ostatak spremite u hladnjak i pojedite do kraja dana.