Kuhajte sa Studentskim: brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem
Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
Stiglo nam je ljeto kojem se sigurno veseliš nakon hladne zime i nešto sunčanijeg proljeća, ali ono što te najviše veseli kod ljeta je odmor od svih studentskih obveza. Napokon imaš višak slobodnog vremena za odmaranje, druženje s prijateljima i za ostale stvari koje te čine sretnim te uistinu uživaš.
Svima nama često se dešavaju situacije u kojima ne znamo što bismo učinili s viškom vremena pa nas upravo to dovodi do osjećaja dosade. Ako si od onih koji imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
Brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem
Dobra vijest je što je ovo jelo gotovo za najviše 15 minuta jer ne trebaš kuhati ništa osim tjestenine!
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- jedna konzerva slanutka
- jedna konzerva kukuruza
- 100 g baby špinata
- 2 – 3 rajčice
- 3 – 4 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Stavite vodu za tjesteninu i kad zavri kuhajte tjesteninu na laganoj vatri 7 do 10 minuta. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom da se ohladi ili je iscijeđenu stavite u hladnjak. U međuvremenu u posebnu zdjelu stavite konzervu kukuruza, 100 g baby špinata i narezanu rajčicu na sitne komadiće. Slanutak prije nego što promiješate s ostalim sastojcima izblendajte i razrijedite s vodom ili mlijekom (4 žlice). Stavite izblendani slanutak i tjesteninu u zdjelu s ostalim sastojcima i dodajte malo maslinovog ulja (3 – 4 žlice). Sve to još začinite po želji (idealno pašu bosiljak i majčina dušica). Kada sve zajedno pomiješate, možete staviti u hladnjak na 10 – 15 minuta da bude još hladnije.
Ovaj recept možete kombinirati i s mnoštvo drugih različitih sastojka.
Dobar tek!