LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za ljetne dane

Kuhajte sa Studentskim: brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem

Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.

Ako si od onih koji po ljeti često imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti, skuhati nešto brzo i fino i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.

Stiglo nam je ljeto kojem se sigurno veseliš nakon hladne zime i nešto sunčanijeg proljeća, ali ono što te najviše veseli kod ljeta je odmor od svih studentskih obveza. Napokon imaš višak slobodnog vremena za odmaranje, druženje s prijateljima i za ostale stvari koje te čine sretnim te uistinu uživaš.

Svima nama često se dešavaju situacije u kojima ne znamo što bismo učinili s viškom vremena pa nas upravo to dovodi do osjećaja dosade. Ako si od onih koji imaju višak vremena, donosimo ti idealan savjet kako ga iskoristiti i istovremeno se osvježiti u ljetnim vrućinama.
 

Brza i osvježavajuća tjestenina s povrćem



Foto: Pinterest

FOTO: Svijetla budućnost gastronomije, mladi kuhari pokazali svoje umijeće


Dobra vijest je što je ovo jelo gotovo za najviše 15 minuta jer ne trebaš kuhati ništa osim tjestenine!

Studenti organiziraju simpozij kako bi istražili utjecaj znanosti i inovacija na budućnost prehrambene industrije



Sastojci:

  • 300 g tjestenine
  • jedna konzerva slanutka
  • jedna konzerva kukuruza 
  • 100 g baby špinata
  • 2 – 3 rajčice
  • 3 – 4 žlice maslinovog ulja

Priprema:
Stavite vodu za tjesteninu i kad zavri kuhajte tjesteninu na laganoj vatri 7 do 10 minuta. Kada je gotova, isperite je hladnom vodom da se ohladi ili je iscijeđenu stavite u hladnjak. U međuvremenu u posebnu zdjelu stavite konzervu kukuruza, 100 g baby špinata i narezanu rajčicu na sitne komadiće. Slanutak prije nego što promiješate s ostalim sastojcima izblendajte i razrijedite s vodom ili mlijekom (4 žlice). Stavite izblendani slanutak i tjesteninu u zdjelu s ostalim sastojcima i dodajte malo maslinovog ulja (3 – 4 žlice). Sve to još začinite po želji (idealno pašu bosiljak i majčina dušica). Kada sve zajedno pomiješate, možete staviti u hladnjak na 10 – 15 minuta da bude još hladnije.

Ovaj recept možete kombinirati i s mnoštvo drugih različitih sastojka.

„Food Film Festival Zagreb”: spoj gastronomije i kinematografije


Dobar tek!

FOTO: PINTEREST