LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Recepti

Kuhajte sa Studentskim: Azijski wok

Za azijski wok potrebni su vam luk, mrkva, tikvica. Što još i kako ga brzo i jednostavno pripremiti, donosimo u receptu.

Za azijski wok potrebni su vam luk, mrkva, tikvica. Što još i kako ga brzo i jednostavno pripremiti, donosimo u receptu.

Azijski wok jednostavno je jelo koje se može pripremiti i u običnoj tavi, iako je wok tava najbolja opcija. Neki ga poslužuju kao prilog nekom mesu, ali on može biti glavno jelo ako se napravi s tjesteninom, obično s tankim špagetima. Kada u hladnjaku pronađete povrće koje će uskoro dotrajati, napravite ovo jelo i ako ga ne možete odmah pojesti, može se i zamrznuti kako biste sljedeći put imali zdrav i brz obrok.

Količina sastojaka ovisi o tome za koliko ljudi spremate objed, samo treba uzeti u obzir da većina povrća smanji obujam za više od pola nakon kuhanja u woku. Sve povrće izrežite u trakice koristeći gulilicu za krumpire ili na tanke trakice nožem. Jelo se može spremiti samo od luka, mrkve i tikvice, ostalo je povrće opcionalno.

Sastojci:

Cheesecake s komadićima čokolade i bez pečenja koji morate probati


  • tikvice
  • mrkva
  • luk
  • patlidžan
  • svježa paprika
  • začini (sol, papar, crvena paprika, kurkuma, po želji i azijski miks začina)
  • sojin umak (ovisno o preferenci, može biti i slatki ili ljuti)
  • tjestenina – špageti (po želji).

Priprema: 

U tavu u koju ste stavili ulje narežite luk na trakice i pržite ga nekoliko minuta dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte mrkvu i tikvicu i ostalo povrće koje ste odabrali te ga pržite i miješajte često dok ne počne ispuštati tekućinu. Dodajte sol, papar, crvenu papriku, kurkumu i po želji azijski miks i miješajte nekoliko minuta. Dodajte sojin umak i nastavite kuhati još 10 minuta. Ako ste izabrali opciju s tjesteninom, skuhanu tjesteninu tada ubacite u miks i dodajte još sojinog umaka. Ostavite da odstoji 10 minuta prije posluživanja.

U očekivanju Baby Lasagne u finalu Eurovizije, donosimo recept za savršene lazanje!


FOTO: PIXABAY