Kuhajte sa Studentskim
Isprobali smo recept za domaći tartar – isti kao iz menze!
Za najbolji tartar na svijetu treba vam nešto majoneze, kiselog vrhnja, krastavaca, češnjaka i začina.
Za najbolji tartar na svijetu treba vam nešto majoneze, kiselog vrhnja, krastavaca, češnjaka i začina.
Svatko tko je ikad probao tartar iz zagrebačkog SC-a, zna da se radi o osvježavajućem tartaru jedinstvenog okusa koji poboljša svako jelo, a pogotovo se dobro slaže uz pohani sir i pomfrit.
Za sve koji bi htjeli u tom okusu uživati i kod kuće, bacili smo se u potragu za receptom za domaći tartar koji najviše sliči tartaru iz menze – i čini se da smo ga pronašli!
Naime, na blogu Bite it quick (možete ga pratiti i na Instagramu) objavljen je recept za domaći tartar koji je inspiriran tartarom iz studentske menze. Kako biste ga napravili kod kuće, trebaju vam sljedeći sastojci:
Za sve koji bi htjeli u tom okusu uživati i kod kuće, bacili smo se u potragu za receptom za domaći tartar koji najviše sliči tartaru iz menze – i čini se da smo ga pronašli!
Naime, na blogu Bite it quick (možete ga pratiti i na Instagramu) objavljen je recept za domaći tartar koji je inspiriran tartarom iz studentske menze. Kako biste ga napravili kod kuće, trebaju vam sljedeći sastojci:
- 100 g majoneze
- 100 g kiselog vrhnja
- 3-4 kisela krastavčića sitno ribana
- 1-2 režnja češnjaka sitno sjeckana
- 1 žlica svježeg peršinovog lista sjeckanog
- 1 žlica svježeg vlasca sjeckanog
- 1 žlica bijelog vina ili octa iz kiselih krastavaca
- sol i papar.
Autorica u receptu navodi kako ponekad stavi i kisele kapare, mi ih nismo stavljali. Također, u svoju smo verziju stavili ocat iz kiselih krastavaca, a ne bijelo vino, jer smo, na žalost, imali samo bijelog vina iz tetrapaka pa nismo htjeli kvariti recept. U svakom slučaju, uz ove sastojke dobit ćete nešto najbliže tartaru iz studentske menze.
Evo i kako:
Evo i kako:
- Izmiješajte sve sastojke.
- Prekrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja kako bi se okusi sjedinili.
- Uživajte!
OZNAKE:
FOTO:
PEXELS