LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Isprobali smo recept za domaći tartar – isti kao iz menze!

Za najbolji tartar na svijetu treba vam nešto majoneze, kiselog vrhnja, krastavaca, češnjaka i začina.

Za najbolji tartar na svijetu treba vam nešto majoneze, kiselog vrhnja, krastavaca, češnjaka i začina.

Svatko tko je ikad probao tartar iz zagrebačkog SC-a, zna da se radi o osvježavajućem tartaru jedinstvenog okusa koji poboljša svako jelo, a pogotovo se dobro slaže uz pohani sir i pomfrit. 

Za sve koji bi htjeli u tom okusu uživati i kod kuće, bacili smo se u potragu za receptom za domaći tartar koji najviše sliči tartaru iz menze – i čini se da smo ga pronašli! 

Naime, na blogu Bite it quick (možete ga pratiti i na Instagramu) objavljen je recept za domaći tartar koji je inspiriran tartarom iz studentske menze. Kako biste ga napravili kod kuće, trebaju vam sljedeći sastojci: 
  • 100 g majoneze
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 3-4 kisela krastavčića sitno ribana
  • 1-2 režnja češnjaka sitno sjeckana
  • 1 žlica svježeg peršinovog lista sjeckanog
  • 1 žlica svježeg vlasca sjeckanog
  • 1 žlica bijelog vina ili octa iz kiselih krastavaca
  • sol i papar.
Autorica u receptu navodi kako ponekad stavi i kisele kapare, mi ih nismo stavljali. Također, u svoju smo verziju stavili ocat iz kiselih krastavaca, a ne bijelo vino, jer smo, na žalost, imali samo bijelog vina iz tetrapaka pa nismo htjeli kvariti recept. U svakom slučaju, uz ove sastojke dobit ćete nešto najbliže tartaru iz studentske menze. 

Evo i kako: 
  • Izmiješajte sve sastojke.
  • Prekrijte i ostavite u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja kako bi se okusi sjedinili.
  • Uživajte!
FOTO: PEXELS