LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Efikasne metode

Doktor Oz donosi savjete za ubrzavanje metabolizma u samo 7 dana

Probavljanje hrane održava naše tijelo zdravim i nas zadovoljnijima. Održavanje metabolizma zdravim puno je više od brige o idealnoj težini!

Probavljanje hrane održava naše tijelo zdravim i nas zadovoljnijima. Održavanje metabolizma zdravim puno je više od brige o idealnoj težini!

Metabolizam je proces kojim naše tijelo lomi i pretvara sve što konzumiramo u energiju. Nažalost, usporava se s godinama pa je tako starijim ljudima teže izgubiti na kilaži nego mlađima. Već u mladoj je dobi, međutim, važno održavati ga brzim i zdravim. Poznati doktor Oz u svojoj je televizijskoj emisiji predložio nekoliko metoda koje u samo sedam dana čine razliku. Isprobajte ih!

Provjerite svoj bazalni metabolizam 

Bazalni je metabolizam onaj koji tijelo troši bez da se pomaknete cijeli dan. To je onaj metabolizam koji tijelo troši naprosto kako biste ostali živi. On se razlikuje od čovjeka do čovjeka i ovisi o godinama života, težini i spolu. Kakav je vaš, možete provjeriti na poveznici.

Smanjite dnevni unos za 100 kalorija

Jedite normalno i redovito, ali smanjite unos kalorija za 100 kalorija.To je toliko mali broj da ga gotovo nećete niti osjetiti. Kako bismo vam dočarali koliko je to malo, reći ćemo da su to samo tri žlice sladoleda manje na dan!

Dodajte više proteina

Probavljujući protein, tijelo troši duplo više energije nego kada probavlja ugljikohidrate. Osim u mesu, proteine ćete, između ostalog, naći i u ribi, jajima te mliječnim proizvodima. 

Obroci svaka tri sata

Za ubrzanje metabolizma i mršavljenje pogubno je izbjegavati obroke. Treba pojesti nešto nakon ustajanja te urediti obroke da slijede na svaka tri sata. S obrocima bi najbolje bilo stati oko 20 sati.

Pijte tri hladna pića na dan

Hladna pića možete konzumirati kroz ledenu kavu, zeleni čaj ili jednostavno – vodu. Vaše će tijelo koristiti energiju da povrati svoju optimalnu temperaturu nakon što ste unijeli u sebe nešto hladno.

Uzimajte cink

Ovaj mineral možete pronaći u hrani poput slanutka, grčkoga jogurta, crnoga graha, plodovima mora.

Kratke intenzivne vježbe

Radite vježbe visokoga intenziteta, ali kratko vrijeme. Time ćete šokirati i probuditi svoje tijelo da najednom troši veću količinu energije. Samim će time vaš metabolizam raditi brže.
FOTO: PIXABAY