LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
← Virtualni savjetnik
Postoji li način na koji studenti mogu investirati, kupiti dionice i sl. bez da se radi o većim svotama novaca npr. par tisuća eura?

Studenti mogu ulagati u tržište kapitala putem investicijskih fondova OTP Investa. Investicijski fondovi predstavljaju vrlo praktično ulaganje jer kupnjom udjela u samo jednom fondu vi zapravo postajete vlasnikom na desetke različitih vrsta financijskih instrumenata: dionica, obveznica i drugih vrsta vrijednosnih papira. Investicijski fondovi su regulirani državnim nadzornim tijelom što znači da fondovi mogu ulagati u one vrijednosne papire koji su propisani Prospektom fonda što uvelike umanjuje rizičnost ulaganja, a samim time povećava zaštitu ulagatelja. Izrazito su likvidni što znači da ukoliko vam zatreba novac koji ste uložili, on vrlo brzo može biti vraćen na vaš račun. Za studente je posebno korisno ulaganje putem trajnog naloga u manjim iznosima. Mjesečne uplate manjih iznosa osiguravaju da vaša štednja kontinuirano raste, uz prinos koji fond ostvari.

OTP Invest je društvo za upravljanje fondovima koje je u većinskom vlasništvu OTP banke te  svojim klijentima nudi razne mogućnosti investiranja. OTP Invest trenutno upravlja sa sedam otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom različitih ulagačkih strategija: obvezničkim fondovima, mješovitim fondovima i dioničkim fondovima. Naučite više o investicijskim fondovima i mogućnostima ulaganja u brošuri Mala škola investiranja.

OTP banka također nudi razne mogućnosti štednje, a za one kojima se niti mirovina ne čini daleko i već razmišljaju o sigurnosti u starosti, u ponudi imamo i proizvod dobrovoljne mirovinske štednje - jedini financijski proizvod koji uz prinos fonda obuhvaća i državna poticajna sredstva.

 

Misliš da je netko već imao isto ili slično pitanje? Pretraži našu bazu prethodno postavljenih pitanja!