LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Revolucija u prehrani

VIDEO: Bill Gates uložio u proizvodnju mesa bez ubojstva životinja

Poslovni magnati podržali su revoluciju u prehrani zbog moralnih, zdravstvenih i komercijalnih razloga te razvoja ekološke svijesti. Potrošači će uskoro moći jesti meso čiste savjesti .

Poslovni magnati podržali su revoluciju u prehrani zbog moralnih, zdravstvenih i komercijalnih razloga te razvoja ekološke svijesti. Potrošači će uskoro moći jesti meso čiste savjesti .

Znate li što je povezalo Billa Gatesa, suosnivača Microsofta i najbogatijeg čovjeka na svijetu, uspješnog biznismena i milijardera Sir Richarda Bransona, filantropa Kimbala Muska čiji je brat jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu Elon Musk, izvršni direktor SpaceX-a i Tesle Inc., Cargill kao jednu od najvećih globalnih agrikulturnih kompanija te ostale poslovne gigante?

Ulaganje je to u tvrtku Memphis Meats koja razvija meso direktno iz stanica životinja bez uzgoja i klanja. Dosad je proizvela goveđe, pileće i pačje meso izravno iz životinjskih stanica u laboratoriju, a prikupljeno je 22 milijuna dolara koji će pridonijeti komercijalizaciji tako uzgojenog mesa .

Uma Valeti, kardiolog i profesor na Universityju of Minnesota te jedan od osnivača tvrtke, rekao je kako je meso proizvedeno na taj način prirodnije jer neće biti prekomjerne upotrebe antibiotika, mogućnosti zaraze bakterijama E.coli i salmonelom, problema s fekalijama te posljedica zdravstvenih problema koje imaju životinje na farmama.

Tu su i moralni i etički razlozi koji su sve značajniji potrošačima.  

– Vjerujem da za 30 godina neće biti potrebe za ubijanjem životinja radi mesa, a meso će biti uzgojeno iz jedne stanice životinja ili će biti biljnog podrijetla, ali ukusnije i zdravije. – rekao je Sir Richard Branson.

Riječ je o investiciji za dobrobit nedužnih bića, okoliša i zdravlja ljudi. Također, prilika je za sve one koji kažu da vole životinje da ljubav dokažu i na djelima.

FOTO: PINTEREST