LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POSLIJEDIPLOMSKI STUDIJ

Unutar Europske unije pokrenuta je kampanja kojom se cilja na promociju hrvatskog jezika i struke konferencijskog prevođenja

Ova kampanja cilja na podizanje svijesti o značaju konferencijskog prevođenja kao struke te na poticaj mladim ljudima da se odluče za ovaj posao.

Ova kampanja cilja na podizanje svijesti o značaju konferencijskog prevođenja kao struke te na poticaj mladim ljudima da se odluče za ovaj posao.

Europska unija ima 24 službena jezika, među kojima je i hrvatski, a s ciljem promocije hrvatskog jezika kao jednog od službenih jezika EU-a, službe za konferencijsko prevođenje Europske komisije, Europskog parlamenta i Suda Europske unije organiziraju zajedničku informativnu kampanju.

Konferencijsko prevođenje struka je koja nudi zanimljive mogućnosti za karijeru u Bruxellesu, Strasbourgu i Luxembourgu, pogotovo kada uzmemo u obzir da za stručnjacima iz ovog područja postoji i velika potreba. Zahtijeva pohađanje posebnog poslijediplomskog studija, a Sveučilište u Zagrebu nudi takav studij za simultano i konsekutivno prevođenje, a ciljana publika ove kampanje su upravo studentipreddiplomskih ili diplomskih studija svih smjerova sa sveučilišta diljem Hrvatske koji su zainteresirani za ovo zanimanje. 

Kampanja je pokrenuta putem posebnog profila na Instagramu 30. ožujka 2023., a njezin će se sadržaj dalje širiti na profilima službi Europske unije za konferencijsko prevođenje na Facebooku, Instagramu, Twitteru i YouTube-u, a u planu su i dva događanja kojima će se dodatno promovirati ova struka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Više hrvatskog u Europskoj uniji (@vise.hrvatskog.u.eu)


Prvi je webinar koji će se održati 19. travnja, dok će se drugo, glavno događanje, održati uživo 18. svibnja u Kući Europe u Zagrebu.

Ova kampanja cilja na podizanje svijesti o značaju konferencijskog prevođenja kao struke te na poticaj mladim ljudima da se odluče za ovaj posao. Konferencijski prevoditelji neizostavan su dio svih međunarodnih sastanaka, konferencija i summita, a to su prilike koje su vrlo česte u EU-u. Stoga je potražnja za ovim stručnjacima velika, a perspektive za karijeru su izvrsne.
FOTO: UNSPLASH