LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje

Ova županija dijeli potpore vrijedne 40 tisuća eura polaznicima poslijediplomskih studija 

Osigurane su potpore u vrijednosti 40 tisuća eura za 90 polaznika poslijediplomskih studija s ciljem poticanja izvrsnosti.

Osigurane su potpore u vrijednosti 40 tisuća eura za 90 polaznika poslijediplomskih studija s ciljem poticanja izvrsnosti.

Dožupan Osječko-baranjske županije Josip Miletić u srijedu je podijelio Ugovore o dodjeli potpora polaznicima poslijediplomskih studija iz Osječko-baranjske županije, koji ukupno vrijedne 40 tisuća eura, prenosi Hina.

Treći krug dodjele STEM stipendija: 479 stipendija namijenjeno nastavničkim studijima


Te potpore dodjeljuju se već 21 godinu, a dožupan je istaknuo njihovu važnostjer, kako kaže, ti stručnjaci trebaju biti pokretači razvoja cijelog ovog područja i smatra da takvi ljudi trebaju imati dodatnu potporu. S njim se složila i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Miranda Glavaš-Kul. 
 

Smatramo da trebamo podupirati sve one koji žele ulagati u sebe, dodatno se školovati, stjecati nova znanja i vještine te tako pridonijeti razvoju Županije. – objasnila je Glavaš-Kul prema Hini.


Svoju zahvalnost izrazila je i polaznica poslijediplomskog studija molekularne bioznanosti na osječkom Sveučilištu Viktoria Čurila. Ona je, prema Hini, ispričala kako joj je potpora Osječko-baranjske županije omogućila da, odmah po završetku diplomskog studija, upiše doktorski studij. Nadodala je da se nada da će joj ova potpora pomoći završiti svoje istraživanje u kojem se bavi povećanjem prinosa žitarica na ekološki način.
IZVOR: HINA
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA