LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SEKS SKANDAL

Poznati BBC-ev voditelj godinama plaćao tinejdžeru za eksplicitne fotografije: „Muka mi je kad ga vidim”

Majka žrtve izjavila je da je ogorčena što voditelj i dalje radi na BBC-ju, unatoč njihovoj prijavi. Tvrdi da je njezin sin, tinejdžer, stupio u kontakt s voditeljem prije tri godine i da mu je za seksualno eksplicitne fotografije isplatio tisuće funti.

Majka žrtve izjavila je da je ogorčena što voditelj i dalje radi na BBC-ju, unatoč njihovoj prijavi. Tvrdi da je njezin sin, tinejdžer, stupio u kontakt s voditeljem prije tri godine i da mu je za seksualno eksplicitne fotografije isplatio tisuće funti.

BBC je pokrenuo internu istragu nakon optužbi za nedolično seksualno ponašanje jednog od svojih voditelja, potvrdio je glasnogovornik te britanske medijske kuće. Optužbe su objavljene u The Sunu, britanskom tabloidu, koji je izvijestio da je jedna žena optužila neimenovanog voditelja BBC-ja da je njezinom sinu, tinejdžeru, plaćao za seksualno eksplicitne fotografije, za što je navodno isplatio desetke tisuća funti.

Identitet voditelja i njegov trenutni status u televizijskoj kući nisu potvrđeni od glasnogovornika BBC-ja, no The Sun tvrdi da se radi o poznatom voditelju. BBC je ozbiljno shvatio optužbe i poduzeo korake kako bi istražio situaciju, a glasnogovornik BBC-ja istaknuo je da se svaka optužba tretira vrlo ozbiljno, te da su uspostavljeni procesi za proaktivno rješavanje takvih situacija.
Ako primimo informacije koje zahtijevaju daljnju istragu ili ispitivanje, poduzet ćemo korake da to učinimo. To uključuje aktivni razgovor s onima koji su nas kontaktirali kako bismo zatražili dodatne pojedinosti i razumijevanje situacije, stoji u priopćenju BBC-ja.
Glasnogovornik je također naglasio da će se novi podaci ili informacije koje se pojave, uključujući one iz novinskih izvora, obrađivati na odgovarajući način u skladu s internim procesima. BBC je, nakon pokretanja istrage, suspendirao voditelja, ali još uvijek nije javno objavio njegovo ime.

Prema izvješću The Suna, obitelj žrtve požalila se BBC-ju 19. svibnja. Majka žrtve izjavila je da je ogorčena što voditelj i dalje radi na BBC-ju, unatoč njihovoj prijavi. Tvrdi da je njezin sin, tinejdžer, stupio u kontakt s voditeljem prije tri godine i da mu je za seksualno eksplicitne fotografije isplatio tisuće funti.

Kada ga vidim na TV-u, nije mi dobro. Taj čovjek je uništio život mom djetetu. Slao mu je tisuće funti u zamjenu za seksualno eksplicitne fotografije, grubo će majka.
BBC je poznat po svojim strogim standardima i smjernicama u vezi s ponašanjem zaposlenika, a ozbiljno shvaća sve optužbe za seksualni prijestup. Suspendiranje voditelja do završetka istrage šalje snažnu poruku o neprihvatljivosti takvog ponašanja, a ukoliko se optužbe pokažu točnima, očekuje se da će BBC poduzeti daljnje korake u skladu s internim procesima i zakonskim obvezama.
FOTO: UNSPLASH