LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovanje tijekom koronavirusa

Britanci preuzimaju hrvatski model nastave na daljinu

Britanci s nastavom na daljinu počinju 20. travnja, a ona će trajati 14 tjedana i izvodit će se baš po uzoru na hrvatski sistem održavanja ovakve nastave.

Britanci s nastavom na daljinu počinju 20. travnja, a ona će trajati 14 tjedana i izvodit će se baš po uzoru na hrvatski sistem održavanja ovakve nastave.

O pripremljenosti Hrvatske na održavanje nastave na daljinu, kao i brzom snalaženju u njezinoj organizaciji odmah po donošenju odluke o zatvaranju obrazovnih ustanova, dovoljno govori činjenica da će se po uzoru na našu nastavu voditi Velika Britanija, piše Večernji.hr.

Iako ni tamo škole ne rade već neko vrijeme, oni će s nastavom na daljinu početi tek 20. travnja, a ona će trajati čak 14 tjedana. Kao što to kod nas rade HRT i RTL, kod njih će obrazovne sadržaje prikazivati BBC.

– To je dosad najveći iskorak koji je BBC poduzeo kad je riječ o području obrazovnog programa i nešto što samo BBC može učiniti. Ponosni smo što možemo ponuditi ono što narodu treba, zajedno s učiteljima, školama i roditeljima osigurati djeci pristup i podršku da nastave obrazovanje. Bili smo preplavljeni ponudama za pomoć i podršku radeći ovaj projekt i drago nam je što ćemo svakom djetetu osigurati nastavak obrazovanja te zabavu kroz ovaj visokokvalitetni školski i obrazovni program – poručio je generalni direktor BBC-a Tony Hall.

Britanski učenici poučavat će se putem TV programa i online lekcija, podcastova, videa i kvizova, koji će se emitirati na BBC playeru, Red Buttonu, webu, BBC Fouru i BBC Soundsu.

Bez brze organizacije hrvatsko školstvo zapravo ne bi ni moglo jer su se učenici i nastavnici već suočili s mjesec dana štrajka. Međutim, za razliku od naših učenika kojima državna matura nije otkazana, britanski maturanti neće pisati završne ispite.
FOTO: PIXABAY