LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izjava Indijskog premijera!

Indijski premijer: "Silovanja su nekad u redu, a nekad nisu!"

Ovakve izjave svakako nisu primjerene visokim političkim dužnosnicima bilo kojih država, a još više države u kojoj su grupna silovanja postala svojevrsan sport.

Ovakve izjave svakako nisu primjerene visokim političkim dužnosnicima bilo kojih država, a još više države u kojoj su grupna silovanja postala svojevrsan sport.

 U posljednje vrijeme, mediji jako često izvještavaju o jednom od najgnusnijih zločina prema ženama koje se sve češće događa ciljano u nekim državama. Jedna od istaknutih država po ovom zločinu je Indija u kojoj se svake 21 minute prijavljuje jedno silovanje.

Dok je još uvijek javnost Indije, a ujedno i cijelog svijeta zgranuta nedavnim silovanjem i vješanjem dviju djevojčica od 14 i 15 godina, indijski premijer daje izjave iz kojih se može zaključiti kako indijska politička elita ne pridodaje dovoljno ozbiljnosti ovom, itekako ozbiljnom zločinu. Nedavno izabrani indijski premijer Narendra Modi za britanski "The Independent" izjavio je kako je čin silovanja društveni čin koji ovisi o muškarcu i ženi, te kako je nekad u redu, a nekad nije. Također je nadodao kako je silovanje, silovanje isključivo ako je prijavljeno policiji. 

Da ovakvo stajalište nije usamljeno u indijskoj političkoj eliti, pokazuju i izjave Mulayama Singha Yadava, vođe jedne od najvećih stranki u Indiji. Početkom godine kao komentar na povećanje grupnih silovanja u Indiji i uvođenje smrtne kazne za grupna silovanja, Mulayam Singh Yadav izjavio je kako će dečki uvijek biti dečki i da će griješiti. Takve izjave daju naslutiti kako silovanje u Indiji uopće nije ozbiljno shvaćeno jer ga se uspoređuje sa tipičnim adolescentnim greškama kao što su uzimanje tatinog automobila bez njegove dozvole što pokazuje kako postoji krajnje ozbiljan problem u toj državi.

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon također je negativno reagirao na ovakva stajalište te je izjavio kako takva stajališta kao što su "dečki će uvijek biti dečki" nisu prihvatlljiva.

Činjenice pokazuju kako se treba više obratiti pozornost na rješavanje ovakvih problema, a ne govoriti kako neke od ovakvih povreda nečijeg tijela imaju nekakav pravedni temelj. Ovakve izjave svakako nisu primjerene visokim političkim dužnosnicima bilo kojih država, a još više države u kojoj su grupna silovanja postala svojevrsan sport.

FOTO: WALLPAPERS