LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Početak nove školske godine

Motivacijske poruke za prvi dan škole: Plenković i Fuchs

Riječi ohrabrenja hrvatskih političara uoči izazova koje donosi nova školska godina.

Riječi ohrabrenja hrvatskih političara uoči izazova koje donosi nova školska godina.

Službeno je počela nova školska godina. Vozači i svi sudionici prometa mole se za pojačan oprez zbog prvašića na cesti. Osim gužva i redova u pekarama, nova školska godina donosi puno izazova. Premijer Andrej Plenković i ministar Radovan Fuchs imaju par ohrabrujućih poruka za sve kojima su potrebne.


Premijer Andrej Plenković


Premijer Plenković obratio se svima koji ga gledaju i slušaju. Uspješnu školsku godinu zaželio je djeci i učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima, profesorima i ostalim odgojno-obrazovnim djelatnicima.
 

"Djeci i učenicima, njihovim roditeljima i odgojno-obrazovnim djelatnicima želim uspješnu novu pedagošku i školsku godinu, protkanu učenjem i igrom, kreativnošću i marljivošću! Posebnu dobrodošlicu izražavam prvašićima koji danas prvi put sjedaju u školske klupe", objavio je na svojem twitter profilu.

 

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

 

Ministar Fuchs također je zaželio sve najbolje i uspjeh u novoj školskoj godini svim učenicima i djelatnicima škola.
 

"Pred nama je nova školska godina koja će, zasigurno, donijeti nove izazove i iskušenja, ali i prilike za nova iskustva, znanja i umijeća", poručio je ministar te istaknuo sve što sve možemo očekivati ove školske godine.


Kao i premijer, posebnu pažnju ministra dobili su učenici prvih razreda osnovnih škola prema kojima se mjeri koliko pada broj djece i mladih u Hrvatskoj, a obratio se i srednjoškolcima.
 

"Vjerujem da ste odabirom škole i budućeg zanimanja uskladili svoje želje i talente u svrhu postizanja vrhunskih rezultata u određenim područjima", rečenica u kojoj se svatko može pronaći.


Također je spomenuo novi projekt koji će omogućiti učenicima da još više vremena provedu u učionicama.

 

"U šezdeset i dvije škole započinje projekt Cjelodnevne škole za koji vjerujemo da će pridonijeti sustavnom poboljšanju odgojno-obrazovnoga procesa, povećanju učeničkih postignuća, ali i profesionalnoga statusa školskih radnika", poručio je ministar.


Za kraj je zaželio učenicima, ravnateljima, učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, odgajateljima, svim radnicima odgojno-obrazovnih ustanova i svima koji su ikad išli u školu uspješnu školsku godinu.

FOTO: STUDENTSKI.HR