LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
pobjeda ukrajine

Hoće li se Eurovizija sljedeće godine održati u Ukrajini?

Europska radiodifuzijska unija koja organizira natjecanje rekla kako to nije situacija s kojom će se rado uhvatiti u koštac.

Europska radiodifuzijska unija koja organizira natjecanje rekla kako to nije situacija s kojom će se rado uhvatiti u koštac.

Nakon što je Ukrajina pobijedila na ovogodišnjoj Euroviziji po pravilima bi sljedeće godine trebala biti domaćin. Međutim, rat u Ukrajini ne jenjava i pitanje je hoće li stanje biti bolje do sljedećeg održavanja Eurovizije.

Europska radiodifuzijska unija koja organizira natjecanje rekla kako to nije situacija s kojom će se rado uhvatiti u koštac, prenosi Variety.

Ipak, pjevač pobjedničkog Kaluš orkestra, Oleh Psiuk te ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski optimistični su. Psuik je nakon pobjede Ukrajine izjavio kako je siguran da će se Eurovizija sljedeće godine održati u novoj, integriranoj i sretnoj Ukrajini.

Predsjednik Zelenski dijeli njegovo mišljenje.
- Sljedeće godine bit ćemo domaćini Eurovizije. Dat ćemo sve od sebe da jedan dan ugostimo sudionike i goste Eurovizije u Mariupolju. Mirnom, slobodnom i obnovljenom! - napisao je u Instagram objavi.
Ovo je treći put da je Ukrajina pobijedila na Euroviziji, nakon Ruslane 2004. te Jamale 2016. godine.

Nakon pobjede, izvršni producent Eurovizije Martin Österdahl uručio je predstavnici ukrajinske televizije Oksani Skibinskoj paket dobrodošlice koji se tradicionalno predaje zemlji koja će sljedeće godine biti domaćin, no nije ostao na pressici da odgovori na pitanja novinara, a Skibinska je poručila kako će Ukrajina učiniti sve da se tamo održi natjecanje.

Prema Varietyju, potencijalne zemlje koje bi mogle biti domaćin za slučaj da to ne bude Ukrajina su Poljska i Ujedinjeno Kraljevstvo
FOTO: PIXABAY