LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Životna prekretnica

Baby Lasagna otkrio zašto je zamalo pred Doru odustao od glazbe

Pobjeda na Dori pokazala se prekretnicom, koja mu je omogućila ne samo sudjelovanje na Euroviziji nego i iznenadan proboj u karijeri.

Pobjeda na Dori pokazala se prekretnicom, koja mu je omogućila ne samo sudjelovanje na Euroviziji nego i iznenadan proboj u karijeri.

Marko Purišić, javnosti poznatiji kao Baby Lasagna, talentirani glazbenik iz Umaga, otkrio je kako se našao na životnoj prekretnici kada je morao birati između sigurne karijere i svoje strasti prema glazbi. Odluka, koja je prijetila da će ga odvesti daleko od njegovih snova, na kraju je rezultirala uspjehom preko noći, zahvaljujući pobjedi na Dori 2024.

Marko kaže da je bio svjestan kako mu glazba neće plaćati račune i da mu nije omogućila stabilnost koju su većina njegovih prijatelja već imala pa je odlučio potražiti posao.

 

„Bio sam spreman napustiti glazbu, gledao sam kako svi napreduju dok sam ja bio isti kao u srednjoj školi. Većina mojih prijatelja imala je posao, automobile, stanove, a ja nisam imao ništa od toga.” – prisjeća se Marko.


Presudni trenutak bila je Dora


Emotivni trenutak na koncertu Baby Lasagne u Varšavi: glazbenik podijelio tužnu vijest


Tijekom procesa zapošljavanja za dobru poziciju, Marko je dobio priliku sudjelovati na Dori. Potom je zatražio od regrutera za posao mjesec dana odgode, što su mu, srećom, i omogućili. Nakon osvajanja Dore 2024. s pjesmom Rim Tim Tagi Dim, primio je čestitku od poslodavca, uz poruku da možda ipak neće surađivati – zbog svoje glazbene karijere.

Pobjeda na Dori pokazala se prekretnicom, koja mu je omogućila ne samo sudjelovanje na Euroviziji nego i iznenadan proboj u karijeri.
 

„Volim pričati ovu priču, podsjeća nas da ponekad, čak i ako misliš da je gotovo, nije.” – nastavlja Marko.


Marko Purišić glazbom se počeo baviti u djetinjstvu, nakon što je od oca za deveti rođendan dobio gitaru. Prije nego što se potpuno posvetio glazbi, radio je kao dječji asistent u osnovnoj školi i studirao odnose s javnošću na Sveučilištu VERN' u Zagrebu.

Pridružite se globalnom natjecanju u poduzetništvu i inovacijama i osvojite vrijedne nagrade



Njegova glazbena karijera započela je 2011. godine kao gitarist u rock-sastavu Manntra, a kasnije je bio član grupe Bastion i Mono Inc.


Iznenadni uspjeh i solo karijera


Nakon što je napustio Manntre 2022. godine, Marko je započeo solo karijeru pod pseudonimom Baby Lasagna. Objavio je singlove IG BOI i Don't Hate Yourself, But Don't Love Yourself Too Much, koji su postali popularni tek nakon njegove pobjede na Dori.

Pobjeda na Dori 2024. godine s pjesmom Rim Tim Tagi Dim bila je ključna za njegovu karijeru. Otvorila mu je vrata za sudjelovanje na Euroviziji i omogućila mu da svoj glazbeni talent predstavi široj publici.

Baby Lasagna ostvario dugogodišnji san: „Nikad nisam mislio da ću ovo postići, hvala Bogu, mami i tati!”


 

„Nadam se da će moja priča inspirirati neke ljude i potaknuti ih da ne odustaju.” – ističe Marko.

IZVOR: FACEBOOK BABY LASAGNA
FOTO: FACEBOOK BABY LASAGNA