LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
A gdje je meso?

Evo zašto trebate dobro razmisliti pri idućoj kupovini pilećih medaljona

Malo mesa, a puno masti, kostiju i živaca

Malo mesa, a puno masti, kostiju i živaca

Pileći medaljoni zasigurno se rade od piletine, ali ne od onih dijelova koje biste htjeli jesti.

Istraživači u Mississippiju napravili su „autopsiju” pilećih medaljona iz dva restorana brze hrane te time potvrdili ono u što svi sumnjaju o ovoj misterioznoj hrani: nije baš mesnata.

Prvi testirani medaljon imao je oko 50% mišićnog tkiva s prsa i buta, a ostatak čine ne tako ukusni dijelovi: mast, žile i živci.

Drugi je bio još gori i sačinjavao je samo 40% mesa, hrskavice i kosti.

Voditelj istraživanja, Dr. Richard deShazo, rekao je za Daily Mail kako potiče ljude da jedu pileće bijelo meso, ali upozorava iako medaljoni iznutra jesu bijeli, njihov izgled vara. Smatra da je u redu ponekad jesti brzu hranu, ali je problem u tome što to ljudi rade više puta tjedno, a hrana poput ove odličnog je okusa i ciljana populacija potrošača su djeca. 

Istraživači su odlučili da ipak neće imenovati restorane.

FOTO: FLICKR