LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

„Život bez prijateljstva je ništa“

Pravo prijateljstvo nije lako naći. Zato iskoristite današnji dan i recite svojim prijateljima koliko vam znače.

Pravo prijateljstvo nije lako naći. Zato iskoristite današnji dan i recite svojim prijateljima koliko vam znače.

Prva nedjelja u kolovozu rezervirana je za proslavu Međunarodnog dana prijateljstva. Obilježavanje ovog dana pokrenuo je davne 1919. Joyce Hall, osnivač tvrtke Hallmark koja proizvodi popularne čestitke i razglednice. Ovo je vrijeme odabrano iz strateških razloga kako bi se potaknulo ljude da šalju čestitke prijateljima u razdoblju bez većih blagdana i proslava. 

Ta praksa nestala je 1940-ih, a slavljenje ovog dana ponovno su pokrenuli Ujedinjeni narodi. godine 1998. za ambasadora Dana prijateljstva izabran je popularni medvjedić Winnie Pooh. Međunarodni dan prijateljstva proglašen je 2011. godine uz misao vodilju da prijateljstvo među ljudima, zemljama, kulturama i individualcima može stvoriti uvjete mira i graditi mostove među zajednicama. Iako je službenim datumom slavljenja proglašen 30. srpnja, u mnogim se zemljama i dalje slavi u kolovozu u skladu s tradicijom.

Pravo prijateljstvo nije lako naći. Zato iskoristite današnji dan kako biste svojim prijateljima rekli koliko vam znače. Javite se onima koje dugo niste čuli, razveselite ih s nekoliko toplih riječi. Neka vam za inspiraciju posluže neki od naljepših citata o prijateljstvu:

Prijatelj se može uzeti za remek-djelo prirode. Ralph Waldo Emerson

Prijateljstvo je najteža stvar na svijetu za objasniti. To nije nešto što se uči u školi, ali, ako nisi naučio šta je smisao prijateljstva, uistinu nisi ništa naučio. Muhammad Ali

Život bez prijateljstva je ništa. Ciceron

Prijatelj je onaj koji zna sve o tebi i pored toga te još uvijek cijeni. Elbert Hubbard

Prijateljstvo je za mene bilo dokaz da postoji nešto jače od ideologije, vjere, nacije. Milan Kundera

Jezik prijateljstva nisu riječi, nego značenja. Henry David Thoreau

Ne hodaj ispred mene, možda te neću slijediti. Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi. Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj. Albert Camus

FOTO: FLICKR/DON LAVANGE