LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

VIDEO: Danas na lice navucite najveći mogući osmijeh te osnažite i sebe i druge

Na dan snage osmijeha saznajte zašto je i lažni osmijeh bolji od nedostatka smijeha te novostečeno znanje primijenite odmah.

Na dan snage osmijeha saznajte zašto je i lažni osmijeh bolji od nedostatka smijeha te novostečeno znanje primijenite odmah.

Ne plači zato što je završilo, smij se zato što se dogodilo, izgubljen je dan u kojemu se nismo nasmijali, osmijeh ne košta ništa, a donosi mnogo – već vam na uši izlaze ove i slične uzrečice, a šanse da se nasmijete kada vam netko odrecitira neku od njih velike su jedino ako ćete ga prije toga nečim mlatnuti? U potpunosti vas razumijemo, no na dan snage osmijeha koji se slavi svakog 15. lipnja imamo jak argument koji će omekšati sva cinična srca usred ljetnih ispitnih rokova.

Istina, možda vam trenutno baš i nije do smijeha, ali to nije razlog da se ne nasmijete široko i pokažete zube životu – premda to bio i lažan osmijeh. Živimo u uvjerenju da je naš izraz lica odraz unutarnjih misaonih i emocionalnih procesa, što je istina, no moguće je licem reflektirati smijeh i na misli. Prema Forbesu, istraživanja pokazuju da široki osmijeh na licu unosi promjene u aktivnosti mozga koje utječu na smanjenje stresa i bolje raspoloženje. Čak su i kod ispitanika koji su osmijeh odglumili držeći štapiće u ustima zabilježene poboljšane moždane aktivnosti. Terapije osmijehom danas su u nekim dijelovima svijeta potpuno uobičajena metoda smanjivanja stresa i produljivanja života.

Podijelite svoj osmijeh s najdražima ili razvucite osmijeh u ogledalu – nevažno je. Važno je samo da pokrenete mišiće lica i sretnije nastavite dan, premda se radilo o nastavku učenja za ispit. Ako vam se to ipak čini nemogućim, pogledajte video u nastavku i neka smijeh bude od srca.

FOTO: FLICKR