LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prvi rođendan

Slavimo prvi rođendan: naši najbolji trenutci

Da, da, ovaj portal je Vaga.

Da, da, ovaj portal je Vaga.

25. rujna 2013. godine na internetsko tržište plasiran je ''oh-ne-još-jedan-portal'' koji se tek trebao dokazati najzahtjevnijoj, ali i najpotrebitijoj skupini svih vremena: studentima.

Da, da, ovaj portal je Vaga.

Studentski.hr svoju misiju je započeo s nekoliko stvari na svojoj to-do listi: postati portal koji će objavljivati sve vijesti relevantne studentima, združiti studente na jednom mjestu, pokazati koliko su studenti aktivni, podržati njihove projekte, ponuditi im poslove, ponuditi im mjesto gdje će se oglašavati, ponuditi im sve skripte za lakše učenje, ali ih i obrazovati te zabaviti.

Danas, na naš rođendan, imamo mnogo razloga da kažemo kako je ova to-do lista uspješno ostvarena. Kroz 3153 objavljenih članaka uspjeli smo vas informirati o različitim stipendijama, događanjima u svijetu vezanim za studente, ali i o važnim procesima, događanjima u Hrvatskoj, simpozijima i znanstvenim skupovima. Donijeli smo vam odgovore na neka goruća pitanja u vezi prehrane i financija, nastojali smo istražiti neke teme koje su vas mučile te ste u nas položili povjerenje da ćemo vam uspjeti pružiti odgovore.

Radi kvalitetnije suradnje, uspjeli smo se povezati sa svim studentskim zborovima u Hrvatskoj, kao i s Vijećem studenata veleučilišta i visokih škola. S njima smo tražili rješenja za vaše probleme, ali vas i istaknuli kada je to bilo potrebno. Osim sa sveučilištima, studentskim zborovima, Vijećem i nekim fakultetima, ostvarili smo suradnju i s mnogim studentskim udrugama poput eSTUDENT-a, AIESEC-a, KSET-a, S4S-a i drugima. 

U našim traženjima smo naišli na mnoga otvorena vrata te smo ostvarili mnoge suradnje: počevši od Agencije za mobilnost i programe EU - projekta Mladi na djeluZagrebačke banke pa sve do Instituta za razvoj obrazovanja. Za sva pitanja koja smo imali, nadležne institucije, uključujući Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Studentske centre, dobili smo brze odgovore i prenijeli ih vama.

Naš rad je odlučio nagraditi i rektor Sveučilišta u Zagrebu Posebnom rektorovom nagradom. Super, jelda? Svojim radom smo dobili i pohvalu od Agencije za mobilnost i programe EU za izvanrednu provedbu projekta.

Osim na temama i na marketinškim poljima, konstantno radimo i na tehničkim poboljšanjima kako bi portal prilagodili vama. Jedan od primjera toga je i nedavno implementiran Facebook box za komentiranje ispod svakog članka!

Najviše smo ipak ponosni na činjenicu da su svi u ovome projektu studenti i što svi pristaju volontirati. Volontiranje u medijima nikako nije lak posao jer podrazumijeva konstantno praćenje aktualnih tema, serviranje problema i rješenja te pretvaranje informacija u zanimljivu i privlačnu masu riječi. U tome smo uspjeli i ovom prilikom zahvaljujemo svim studentima koji su izdvojili mrvice svojega vremena kako bi drugim studentima isporučili štivo za čitanje. Jeste li i vi razmišljali pridružiti se našem timu?

Postajemo sentimentalni i nema više smisla hvaliti se, ali vaš feedback nam puno znači i hvala što nas pratite! Za kraj ćemo i vas darovati s pet najčitanijih članaka do sada. Po njihovim temama možete zaključiti koje teme vas, studente, najviše zanimaju. :P

1. Ne nasjedajte na ovo!

Kada se Hrvatska ujedinila u jednu humanitarnu cjelinu za Slavoniju i stanovništvo koje je bilo teško pogođeno poplavama, pojavile su se naznake da se stvari ne rade onako kako bi se trebale raditi. Upozorili smo vas da ne vjerujete svemu što vidite.

2. Za studentski džep: Gdje u Zagrebu jesti jeftino, a fino?

Studenti vole jesti ukusnu hranu, no često je ta hrana skupa. Ipak, istražili smo koja mjesta su odlična za nepca, a mnogo jeftina i prilagođena za vaš i naš džep. Očito su vam se prijedlozi svidjeli.

3. Dvanaest laži svakog studenta

Osim što su reakcijski gifovi nešto najbolje ikada, najbolje je i kada pogodimo svake male laži koje si govorite svaki dan i svaki semestar. No, ipak smo i mi ljudi.

4. Vječni hitovi od kojih nam se diže kosa na glavi

Važan dio studentskog života je glazba, ali i izlasci. Nakon još jednog izlaska vani, sjedili smo u našoj redakciji i zaključili da se istina treba izreći. Sastavili smo vam listu hitova koja nas pogađa u glavu, a vi ste se složili s nama. Team work!

5. 16 stvari koje će vam nedostajati kada diplomirate

Tužno, ali istinito. Studiranje se kad tad privede kraju, a vi ste odlučili pročitati ovo jer... Pa nadamo se zato što želite što bolje iskoristiti vrijeme studiranja. Uz vas smo!

FOTO: DANIJEL ŽGANEC/STUDENTSKI.HR