Svi ih znate i svi ih mrzite

Vječni hitovi od kojih nam se diže kosa na glavi

Pjesme koje ubijaju

Nakon vikend izlaska jednostavno nismo mogli odoljeti da ne napišemo ovaj članak. Neke pjesme nažalost nikad ne izlaze iz mode (s playlista), a bilo bi bolje da nije tako.

Još jedan odličan izlazak - ekipa ludilo, atmosfera usijana, promili u stalnom porastu. I baš kad se čini da ti ništa ne može pokvariti izlazak - pljas! DJ ili bend u klubu ti je upravo opalio šamar. Da da, zasvirala je ona stara, izlizana pjesma koja obavezno svira u svakom klubu u koji možeš izići.
Žao nam je što je pretjerano prostituiranje nekih od najvećih hitova s naših prostora dovelo gotovo do mržnje određenih pjesama. U nastavku vam donosimo popis onih od kojih nam krvare uši petkom ili subotom vani.

1. Mi plešemo
To su ti taktovi na koje jednostavno poludimo - ne. Nemamo love za skupe provode, ali ni živaca za ovu pjesmu.

2. Napile se ulice
Mrdate glavom i kolutate očima jer ne možete vjerovait da je neki DJ u 21. stoljeću ovo uvrstio na playlistu. Iskačete iz šina totalno. 

3. Marina 
Pun vam je kufer Marine, Dinama, Hajduka i Dunava. Još ako je neka tvoja ili njegova bivša Marina - ubij me Bože.

4. Prijateljice
5-6 mladih golubica, pijane i zagrljene, bla bla... Još kad dođe dio da su se neke i udale, a ti sama.. Sigurno padneš u trans od sreće.

5. Morska vila
Izvučena iz naftalina zbog naših rukometaša...i dalje smara, ne znate biste li plakali ili se njihali u ritmu ovih ubilačkih tonova.

6. Nakon svih ovih godina
Niti ja voljeh tebe..nit' si ti mene voljela... niti volimo ovu pjesmu. Pogotovo kad se izlazak bliži kraju, kad ste ubijeni od alkohola i podsjeti vas na neku bivšu, nesretnu, davno zaboravljenu ljubav

7. Kiše jesenje
Kad bi barem umjesto kiše pala neka cigla i pogodila DJ-a koji ovo pusti.

8. Za dobra stara vremena 
Već na prve taktove ove pjesme krene masovno stavljanje ruku po ramenima uz patetične izraze lica. Ovo vam je oprošteno jedino ako ste previše pijani i niste svjesni što radite (ali i dalje je sramota).

9. Mata
Mata je rođen jedne nedjelje, 40 i neke godine i ova pjesma kad krene kao da svira 40 godina. Škoro je jedva zapamtio silne stihove, a vi vjerojatno ne želite jer svaki put umre jedan mali dio vas kad krene ova saga.

10. Jednom kad noć
Bit će ti žao što si došao u klub u kojem usred izlaska krene svirati ova pjesma. Možda nije loše potražiti utjehu u strancu koji jednako kao i ti umire na ovu pjesmu.

11. Krivo je more
Ajde se jos malo dreči kako je krivo more, a ne debil koji te zeznuo jedne ljetne večeri...

12. Sve je lako kad si mlad
Sve je baš lako. Pogotovo naručiti duplu votku kad ovaj jad zasvira.

13. Četrnaest palmi
Ova čak nije toliko depresivna kao neke pjesme s popisa, ali dosadila je i Bogu i čovjeku. A da je bilo neku noviju pjesmu ubaciti na playlistu?

14. Ako su to samo bile laži
Pjesma na koju polude svi oni koji imaju neku nepreboljenu ljubav pa bi se još malo lagali... oni normalni samo odbrojavaju sekunde do kraja pjesme.

15. Da te mogu pismom zvati
E pa ne možeš. Začepi.

16. Motori
I da, da, bijesan start, svi počinju mahati kosama, iz daljine čuju se kao gromovi. Motori su uvijek odlična tematika usred izlaska, a refren pjesme je toliko ubitačno maštovit da bi najradije pozvali jednog da vas pokupi i odvede daleko...

17. Sjećam se prvog poljupca
Niti ga se sjećam, a kamoli da je bio sladak. Zadrhtim ipak od jada kada krene intro ove pjesme.

18. Plavi safir
Kako je dobro bilo kad smo prvi put čuli ovu pjesmu. Ista prica kao s votkom. Pretjeraš jednom i prestaneš je konzumirati.

19. Umirem sto puta dnevno
Umire Tony sto puta dnevno, a ti umreš 100 puta dok pjesma ne završi.

20. U planine
Hajd'mo curice, hajd'mo dječaci... Nit smo curice ni dječaci, a dok god 'svaki đukac vidi noge moje curice', crni vam se pred očima.

P.S. Radi zdravlja vašeg i našeg živčanog sustava odlučili smo ne stavljati poveznice za ove pjesme u tekst. 

Komentari na članak

Vezani članci

Lička noć u Inbaru

Lička noć

Zapjevajte s Ličkim drvosječama u INBaru

Još jedna Lička noć održat će se 7. svibnja u zagrebačkom INBaru. Za dobru zabavu pobrinut će se Studentski zbor Gacke i Ličke drvosječe.

Tulum veslač(ic)a

Tulum Veslačkog kluba Filozofskog fakulteta

Ne propustite papreni studentski „party“ i aukciju veslač(ic)a u KSET-u

Na tulumu možete iskusiti nešto papreno i neviđeno, kroz zezanciju upoznati nekog novog, „čagati", družiti se u odličnoj atmosferi i uz zabavu pomoći veslačkoj akademskoj zajednici.

zalazak

Životno iskustvo

Dan D.. Kao...

Neki dani su kao iz snova: prekrasni, sunčani, svi su dobrog raspoloženja... Kao i ja.. No svima se barem jednom dogodi dan D.. I ja imam svoj dan D. Svaki mjesec bar jedan. Tako je bilo i jučer. Ah, taj dan. Ne znaš bi li prvo plakao ili se smijao.. Bjutiful ilitiga po mome bljutifuj. Eh, taj dan...

Snijeg

Savršene lokacije za „ptice selice“

Što je to snijeg? – pitaju se stanovnici poznatih svjetskih lokacija

Iako je nama snijeg uobičajena pojava s kojom se svatko nosi na svoj način, neki ga ljudi vide tek jednom u životu ili nijednom. Saznajte na kojim to poznatim mjestima snijeg pada jednom u stoljeću.

Fusion pozornica Exit

Exit festival

Fusion pozornica spaja boje i regije cijelog svijeta

Potvrđeni su nastupi Josipe Lisac, Urbana & 4, Silentea i mnogih drugih na Fusion pozornici Exit festivala.