LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Komunikacija s gledateljima

Zagrebački HNK priprema koncerte na otvorenom

U sklopu projekta HNK u vašem kvartu prvi je koncert planiran 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

U sklopu projekta HNK u vašem kvartu prvi je koncert planiran 4. svibnja u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu priprema mini operne spektakle na otvorenom u izvedbi solista Opere. Od ponedjeljka, 4. svibnja, obilazit će zagrebačke kvartove te omogućiti građanima da sa svojih prozora, terasa i balkona slušaju neke od najatraktivnijih opernih arija. 

– Zahvala je to našim sugrađanima koji su u ovim nesvakidašnjim i kriznim vremenima pokazali društvenu odgovornost i ostali u svojim domovima. No, zahvala je to i svim vjernim i novim gledateljima koji su, otkad je kazalište prestalo s radom i pokrenulo prikazivanje svojih hit-predstava na digitalnim platformama, izvedbe HNK-a u Zagrebu gledali nevjerojatnih pola milijuna puta. – poručuju iz Kazališta.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, do ponovnog otvaranja, želi održati dosadašnju uspješnu komunikaciju s gledateljima koji će ovog puta slušajući operne arije u svom kvartu osjetiti dah atmosfere poput one jedinstvene u kazališnoj dvorani.

Prvi koncert na otvorenom održat će se u ponedjeljak, 4. svibnja, s početkom u 20 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Građani će sa svojih balkona, prozora i terasa moći uživati u arijama iz poznatih opera poput Don Giovannija, Seviljskog brijača i Trubadura u izvedbi solistice Opere Lane Kos i prvaka Ljubomira Puškarića.

Projekt HNK u vašem kvartu realiziran je u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba. Sve informacije o programu možete pronaći na službenoj stranici kao i na društvenim mrežama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu.

Program:

  • 4. svibnja u 20 sati / Zrinjevac
  • 6. svibnja u 20 sati / plato kod KUC-a Travno (B. Magovca 17), Travno, Mamutica 
  • 9. svibnja u 20 sati / Martićeva 14 D kod Bookse
  • 13. svibnja u 20 sati / Vrbani, park kod shopping centra Point, Rudeška cesta 169 
  • 16. svibnja u 20 sati / Park dr. Franje Tuđmana, iza Ministarstva graditeljstva, Republike Austrije 20.
FOTO: MAJA ČIRJAK/STUDENTSKI.HR