LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Siječanjska akcija

Vrijeme darivanja tek počinje: U Teatar &TD ovoga siječnja za samo 15 kuna

Druga je to po redu akcija Teatra &TD kojom se nastoji podignuti popularnost kazališta i učiniti ga dostupnim svima.

Druga je to po redu akcija Teatra &TD kojom se nastoji podignuti popularnost kazališta i učiniti ga dostupnim svima.

Od 13. do 31. siječnja u Teatru &TD moći ćete pogledati niz odličnih predstava za 15 kn, i to redom: „Veliki odlazak” Zdenka Jelčića, „Gloriju” Saše Božića, „Rasprodaju” i „Potop” Mirana Kurspahića, „Žrtve zemljopisa 2: povratak žrtve” M. Kurspahića i Rone Žulj, „Crtača” i „Manje zlo” kolektiva BADco., „Ja koja imam nevinije ruke” Vesne Tominac Matačić, „Planet 8” Mirele Ivičević, „Čuj, Hamlete, čuj” Renate Carole Gatice, „K'o rukom odneseno” Bobe Jelčića i „Malo je dovoljno” Alena i Nenada Sinkauza te Aleksandra Stojkovića.

Druga je to po redu akcija Teatra &TD kojom se nastoji podignuti popularnost kazališta i učiniti ga dostupnim svima. Raspored predstava provjerite OVDJE.

Ulaznice možete podignuti od 7. siječnja svakim radnim danom od 11 do 13 sati, kao i dodatna 2 sata prije početka svake predstave na dan kada igraju.

Više o predstavama

JA KOJA IMAM NEVINIJE RUKE potresna je priča o životu naše velike pjesnikinje Vesne Parun.

POTOP, u režiji Mirana Kurspahića, predstava je koja je ove godine bila nominirana za NHG (Nagradu hrvatskog glumišta) u čak četiri kategorije, a glumica Iskra Jirsak dobitnica je nagrade za najbolju mladu glumicu. Predstavu nose dvije priče, jedna smještena u 1964., a druga u 2014. godini. Dvije se obitelji na specifičan način nose sa životom i bore s problemima koji ih potresaju.

VELIKI ODLAZAK, monodrama u režiji i izvedbi sjajnog glumca starije generacije, Zdenka Jelčića, rađena je prema monodrami „Minetti”, austrijskog dramatičara Thomasa Bernharda. Predstava govori o povratku velikog glumca na kazališne daske nakon 30 godina, kako bi odigrao svoju oproštajnu ulogu.

K'O RUKOM ODNESENO, kompleksna priča kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića o međuljudskim odnosima; ljubavnim i prijateljskim, apsolutni je hit prošle sezone, koji su i kritičari i publika prozvali remek-djelom u malom.

ČUJ, HAMLETE, ČUJ najnovija je predstava mlade argentinske redateljice, Renate Carole Gatice, u kojoj se obrađuje ponekad vrlo kompleksan odnos roditelja i djece. Predstava obrađuje pitanje slobode identiteta te njegovo oblikovanje kroz naslijeđena očekivanja.

ŽRTVE ZEMLJOPISA predstava je Mirana Kurspahića koja je već šestu godinu na repertoaru Teatra &TD, a prikazuje dobre i loše strane takozvanog domaćeg mentaliteta.

RASPRODAJA je još jedna predstava u režiji Mirana Kurspahića kroz koju se prisjećamo kultnih predstava i likova koji su prošli kroz naše kazalište.

GLORIJA je predstava Saše Božića, koji je kroz elemente akro joge ispričao svoju verziju Marinkovićevog poznatog djela. U predstavi sjajna Nataša Dangubić igra glavnu ulogu te je prisutna cijela plejada mladog hrvatskog glumišta.

MALO JE DOVOLJNO jedinstveno je glazbeno-scensko djelo trojice autora: Aleksandra Stojkovića, frontmena kultne beogradske grupe Goribor, te glazbenika Alena i Nenada Sinkauza. Izuzetno emotivna i ogoljena priča o životu, strahovima, unutarnjim nemirima, samoći u ovisnosti i ovisnosti u samoći.

PLANET 8 je glazbeno-scensko djelo mlade skladateljice Mirele Ivičević, dobitnice godišnje nagrade grada Čakovca „Josip Štolcer Slavenski” za najbolje glazbeno djelo u 2013. godini.

CRTAČ je nova predstava izvedbenog kolektiva BADco. Crtač se razvija u nizu susreta grupe BADco. s likovnim umjetnikom Sinišom Ilićem, piscem i dramaturgom Goranom Ferčecom i studentima plesa Danske nacionalne škole za kazalište i suvremeni ples.

MANJE ZLO predstava je kolektiva BAD.co, u koreografiji Nikoline Pristaš i Zrinke Užbinec, a inspirirana je filmom „Idi i gledaj” Elema Klimova te poemom „Četiri kvarteta” T. S. Eliota.

FOTO: TEATAR &TD