LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Započinje nova sezona FAK-ovog velikog filmskog kviza

Veliki filmski kviz gostuje na Trash film festivalu u Varaždinu

Nova sezona otvara se Velikim filmskim kvizom ni manje ni više nego u Varaždinu. U suradnji s Trash film festivalom, kviz će se održati 11. rujna u Atriju Županijske palače.

Nova sezona otvara se Velikim filmskim kvizom ni manje ni više nego u Varaždinu. U suradnji s Trash film festivalom, kviz će se održati 11. rujna u Atriju Županijske palače.

Htjeli mi to priznati ili ne, ljeto je gotovo, a s ljetom završava i kvizomanska pauza tijekom koje smo nakupili par kila, ali i pripremili mnogo pitanja s kojima ćemo vas testirati u novoj sezoni Velikog filmskog kviza!

Nova sezona otvara se Velikim filmskim kvizom ni manje ni više nego u Varaždinu. U suradnji s Trash film festivalom, momcima i djevojkama koji su uložili puno hvalevrijednog truda i od nekadašnjeg glavnog grada Lijepe naše napravili regionalni centar trash filmova, u film i kulturu zaljubljene Varaždinke i Varaždince zabavit će se selidbom kviza na sjever.

Pod vodstvom uvijek raspoloženog Gorana Vugrineca Goca, hiperaktivnog predvodnika domaće stand-up scene, kviz će se održati u petak 11. rujna (datum tradicionalno rezerviran za bombastične projekte!), s početkom u 19 sati i to u Atriju Županijske palače (Franjevački trg 7). Jer, kad FAK-ovci gostuju, ništa manje od ovoga kraljevskog tretmana ne bi bilo dostojno Velikog filmskog kviza!

Za sve vas prvi put čujete za Veliki filmski kviz, ukratko se može objasniti o čemu se radi i kakav je sustav natjecanja. Kvizovi se, strukturalno doduše podložni sitnim promjenama, sastoje od brojnih i raznolikih provjera znanja o filmsko-televizijskom svijetu.

U kategoriji Čovjek koji je previše znao, natjecatelji će se susresti sa standardnim pitanjima općeg znanja. Kategorija Izgubljeni u prijevodu multimedijalnog je karaktera i zahtijevat će od publike da filmove prepoznaje na temelju fotografija, dijaloga i pjesama. U kategoriji Memento natjecatelji će morati odgonetnuti filmsku zagonetku na temelju hintova do kojih će sami doći točnim odgovaranjem na naša prividno nepovezana pitanja, a premijerna kategorija pod nazivom Teksaški masakr zlatnom motorkom provjerit će vaše znanje u području, pogodili ste, trash filmova.

Dvije ekipe koje skupe najviše bodova snage će odmjeriti u finalnom, krvavom obračunu Točno u podne, u kojem će natjecatelje voditelj Goc izrešetati brzopoteznim rafalnim pitanjima iz svih zamislivih područja filmsko-televizijske umjetnosti.

Svi zainteresirani za Veliki filmski kviz u sklopu varaždinskog Trash film festivala mole se da se što prije prijave na mail info@fak.hr s imenom ekipe i „prijavom za kviz“ u naslovu maila, ili alternativno, jednostavnom prijavom putem ovog obrasca

P.S. Prvi zagrebački kviz u novoj sezoni održat ćemo u subotu, 19. rujna u Produkciji kulture Aplauz. Više detalja o ovom kvizu stići će kroz nekoliko dana, a već sada možete prijaviti svoju ekipu ovdje.