LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Sisku

Star Film Fest 2020. u zaigranom ruhu s prilagodbama novonastaloj situaciji u svijetu

– Moguće prilagodbe su tu kako bi se tradicija filmske kulture utjelovljena kroz Star Film Fest održala te kako dobrog, kvalitetnog i zabavnog filma ne bi nedostajalo ni u ovoj 2020. godini. – poručuju iz Kino kluba Sisak.

– Moguće prilagodbe su tu kako bi se tradicija filmske kulture utjelovljena kroz Star Film Fest održala te kako dobrog, kvalitetnog i zabavnog filma ne bi nedostajalo ni u ovoj 2020. godini. – poručuju iz Kino kluba Sisak.

Filmska tradicija nastavlja se i ove, sedme godine na Star Film Festu u Sisku. Planovi ostaju isti, a festival dolazi u novom, izazovnom i zaigranom ruhu s prilagodbama novonastaloj situaciji u svijetu. Njegov osvježeni vizualni identitet nagovještaj je proaktivnosti i želje za unaprjeđenjem, ali i stalnosti.  
– Datum održavanja Star Film Festa planiran je za početak rujna, a zainteresirana publika, stvaratelji filma i volonteri moći će sve novosti pratiti na društvenim stranicama Star Film Festa, kao i na osvježenoj službenoj stranici festivala satkanog od zvijezda. Koncept Star Film Festa ostaje dosljedan festivalu, a moguće prilagodbe su tu kako bi se tradicija filmske kulture utjelovljena kroz Star Film Fest održala te kako dobrog, kvalitetnog i zabavnog filma ne bi nedostajalo ni u ovoj 2020. godini. – poručuju organizatori.
Zvjezdano nebo nad kinoplatnom i dalje će sjati, dodaju, a Star Film Fest uskoro dolazi još bliže svojoj publici. 
– Kino klub Sisak kao organizator i ove godine ponosno stoji iza Star Film Festa koji se istaknuo kao jedan od značajnijih festivala za regiju. Zajedništvo i želja za promicanjem filmske kulture i umjetnosti nadjačava sve prepreke do ostvarivanja kvalitetnog i postojanog festivala, pa će ekipa Star Film Festa i ove godine publici donijeti festival zvjezdanog sjaja. 
Za stabilnost događaja zaslužan je i niz suradnika koji vjerno podupiru inicijativu mladih filmaša. Oni su: Grad Sisak, Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Aquafil, ali i niz drugih.
– Zbog financijskih poteškoća javne institucije primorane su smanjiti sredstva predviđena za festival ili pak potpuno zatvoriti natječaje, ali Star Film Fest pokušava zaobići ove prepreke. Volonterski rad, organizacija temeljena na entuzijazmu i volja za realizacijom festivala u punom sjaju omogućit će ipak održavanje događaja. Prilagodba situaciji učinit će sedmo izdanje postojanim i dostupnim publici te se nadamo kako ćemo ove godine još više približiti film onima koji ga vole i cijene. 
Sedmo izdanje Star Film Festa svojoj vjernoj publici donosi pregršt sadržaja i noviteta. Ni filmovi prijavljeni za natjecateljski dio programa neće razočarati, a organizatori naglašavaju kako su prijave još uvijek otvorene. Sve dodatne informacije dostupne su na službenim stranicama.
FOTO: STAR FILM FEST