LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava za obitelj

Donosimo 10 filmova za zabavu s obitelji ovog uskrsnog vikenda

Neki od ovih filmova namijenjeni su djeci, bilo da ih gledate svi zajedno ili vam možda treba zanimacija za klince na putu do bake i djeda, dok su drugi naslovi prikladniji su za odrasle, a neki od njih su klasici koje vrijedi pogledati barem jednom.

Neki od ovih filmova namijenjeni su djeci, bilo da ih gledate svi zajedno ili vam možda treba zanimacija za klince na putu do bake i djeda, dok su drugi naslovi prikladniji su za odrasle, a neki od njih su klasici koje vrijedi pogledati barem jednom.

Uskrsni vikend je tu, a osim ukrašavanja jaja, odlaska u crkvu, uskrsnog doručka i obilja na blagdanskim stolovima, vrijeme je to koje obično provodimo s obitelji. Stoga, nakon prejedanja i odmaranja, odmorite se i opustite uz uskrsne filmove za cijelu obitelj.

Neki od tih filmova, kao što su Ledeno doba: Tko prvi, njegovo jaje i Petar Zecimir, namijenjeni su djeci, bilo da ih gledate svi zajedno ili vam možda treba zanimacija za klince na putu do bake i djeda. Drugi pak naslovi, kao što su Ben-Hur i Marija Magdalena, prikladniji su za odrasle, a neki od njih su klasici koje vrijedi pogledati barem jednom.


Petar Zecimir (2018.)
Moderna verzija Priče o zecu Petru Beatrixa Pottera iz 1902. godine, film Petar Zecimir nije uskrsni film, iako se uklapa u nekoliko blagdanskih tema, uključujući nestašne zečeve i rascvjetale vrtove.

 

Na krilima molitvi (2023.)
Neobična istinita priča o mučnom putovanju Douga Whitea dok pokušava sigurno prizemljiti zrakoplov i spasiti cijelu svoju obitelj nakon što njihov pilot neočekivano umre usred leta.

 

Ledeno doba: Tko prvi, njegovo jaje (2016.)
Bijeg od vrućina i druženje uz film na radionicama za djecu i mlade u Fužinama!


Prapovijesni likovi iz Ledenog doba kreću u prvi lov na uskršnja jaja u povijesti.
 

Ben-Hur (1959.)Ben-Hur je američki povijesni epski spektakl nastao prema romanu američkoga odvjetnika, generala Lewa Wallacea. Film se pokazao izuzetno uspješnim postavivši rekord s jedanaest osvojenih Oskara i četiri Zlatna globusa. Taj je rekord držao sve do 1997. godine kada ga je dostigao film Titanic.


Deset zapovijedi (1956.)
Deset zapovijedi epski je film redatelja Cecila B. DeMillea. Dramatizacija je biblijskog događaja egzodusa Židova iz Egipta pod vodstvom Mojsija.


Pas koji je spasio Uskrs (2014.)
Obitelj Bannister odlazi na odmor za Uskrs, ali nažalost pas Zeus ne ode s njima, nego završi u hotelu za pse. Tijekom njegova boravka ulazi kriminalac koji pokušava uništiti posao, ali neustrašivo štene uskoči i spasi stvar.
 

Marija Magdalena (2018.)


Najpopularnije „Drive In Kino“ u Hrvatskoj ponovno počinje s projekcijom na još atraktivnijoj lokaciji
Kada je Judeja bila pod kontrolom Rimskog Carstva, žena po imenu Marija iz malog grada Magdale počinje slijediti Isusa iz Nazareta.


Hop (2011.)
Hop je komedija o sinu tinejdžeru Uskrsnog Zeke. Netom prije nego što će preuzeti obiteljski posao, on odlazi u Hollywood za snom da postane bubnjar.
 

Zečja škola: Čuvari zlatnog jajeta (2017.)
Ovaj zabavni animirani film savršen je za djecu od 7 i više godina. Zec Max biva zarobljen u tradicionalnoj školi, gdje sklapa prijateljstva, uči lekcije i bori se s obitelji lisica.
 

Isus Krist Superstar (1973.)
Uskršnji vicevi koji će potaknuti smijeh za blagdanskim stolom


Isus Krist Superstar govori o posljednjih sedam dana života Isusa iz Nazareta. Osobita pozornost posvećena je odnosu običnih ljudi prema Isusu i prema događajima oko njega, pri čemu su dva glavna predstavnika tih odnosa Juda (okreće se od svojega učitelja i postaje izdajnikom) i Marija Magdalena (obraćena grešnica koja ima neograničeno povjerenje u Isusa).
IZVOR: COUNTRY LIVING