LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program povodom Noći knjige

Školarci i studenti čitaju osječke autore na ulicama, parkovima i u trgovinama; knjige se prodaju za 5 kn

Čitanje na ulicama, prodaja knjiga, predstava u izvedbi studenata AUKOS-a – čine ovogodišnji program Noći knjige u Osijeku.

Čitanje na ulicama, prodaja knjiga, predstava u izvedbi studenata AUKOS-a – čine ovogodišnji program Noći knjige u Osijeku.

Osječka Akademija za umjetnost i kulturu, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, Filozofski fakultet i Gradska i sveučilišna knjižnica ove godine zajednički organiziraju jedinstven program povodom oblježavanja Noći knjige. KNJIGOlijeK za OSijeK održat će se danas, 23. travnja, s početkom u 17:30 na Trgu sv. Trojstva u Tvrđi. 

– Tijekom višednevnih radionica koje su se održale prije same Noći knjige, pripremili su se i naučili javnom čitanju na glas osječki osnovnoškolci, srednjoškolci i studenti  s ciljem poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju. Na taj način ova će Noć knjige obuhvatiti građane Osijeka svih dobnih skupina koji će na ulicama, parkovima i trgovima svojeg grada čitati jedni drugima osječke autore te pokazati pozitivnu i ljekovitu moć knjige i čitanja. – ističu organizatori.

Pojasnili su što je danas u programu: 

– Na trgu Sv. Trojstva u petak ćete moći poslušati što su kroz radionice naučili učenici petih i šestih razreda Osnovne škole F. K. Frankopana iz Osijeka. Naime, u svrhu poboljšanja sposobnosti čitanja, javnog nastupa, ali i poticanja ljubavi prema čitanju, učenici su naučili lijepo i izražajno čitati pjesme i kratke prozne ulomke vezane uz temu Osijeka, a koji su odabrani iz Osječke čitanke I.: Sretne ulice koju su priredili Helena Sablić Tomić i Goran Rem. Ujedno će biti postavljena i već tradicionalna Akademijina prigodna prodaja knjiga – Knjiga za 5 u suton na kojoj će se za 5 kuna moći kupiti knjige, prvenstveno u izdanju Akademije. 

Sutra će se pak, 24. travnja 2021. u 19:00h, u konferencijskoj dvorani Stare pekare prikazati predstava Smrt Smail-age Čengića Ivana Mažuranića u izvedbi 2. godine preddiplomskog studija glume i lutkarstva pod mentorstvom Selene Andrić, umjetničke suradnice na Akademiji za umjetnost i kulturu.

– Ulaz je slobodan, ali broj mjesta je ograničen pa svoj dolazak možete najaviti mailom na knjiznica@aukos.hr. – dodaju organizatori.

FOTO: PIXABAY