LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ŠPICA radionica Filmske RUNDE

Dvojica studenata održavaju besplatnu edukaciju o osnovama filmskog stvaranja

Do 23. rujna 2020. zaprimaju se prijave srednjoškolaca i studenata za sudjelovanje na ŠPICA radionici Filmske RUNDE koju će voditi studenti zagrebačkog ADU-a.

Do 23. rujna 2020. zaprimaju se prijave srednjoškolaca i studenata za sudjelovanje na ŠPICA radionici Filmske RUNDE koju će voditi studenti zagrebačkog ADU-a.

Ovogodišnja ŠPICA radionica Filmske RUNDE održat će se od 25. do 27. rujna 2020. u Kulturnom centru Osijek u obliku cjelodnevnih susreta tijekom kojih će polaznici savladati osnove filmskog stvaranja kroz razvoj i snimanje vlastite festivalske špice. Voditelji su studenti Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu – David Gašo i Tin Ostrošić.

Valja napomenuti da je radionica namijenjena srednjoškolcima i studentima te da im nije potrebno predznanje. Sudjelovanje je besplatno

Organizatori su kratko opisali što očekuje sudionike:

– Susreti će pratiti hodogram trodnevnog filmskog seta koji će obuhvatiti sve faze produkcije, a polaznici će se moći opredijeliti za male sektore režije, kamere, tona i montaže kako bi zajedničku ideju uspješno oživjeli. Kako je fokus profesija ovogodišnjeg izdanja revije gluma, radionica će bitan dio posvetiti radu s glumcem na setu. Nakon razrade ideja, polaznici će sami osmisliti, snimiti i montirati sadržaj buduće najavne špice ovogodišnje Filmske RUNDE. Rezultat radionice koristit će se kao službena najavna špica na reviji i u medijima.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se na e-mail adresi filmskarunda@gmail.com do 23. rujna 2020. Zainteresirani kandidati trebaju poslati motivacijsko pismo u kojem navode najdraži film i glumca, odnosno glumicu, što žele naučiti na radionici i svoje podatke (ime, godinu rođenja, broj mobitela, e-mail). 

FOTO: PIXABAY