LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Škola za život

Ugašena stranica s tisućama videolekcija – Divjak: „Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri”

Bivša ministrica Divjak danas je javno prozvala Ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog rušenja mrežne stranice Škole za život.

Bivša ministrica Divjak danas je javno prozvala Ministarstvo znanosti i obrazovanja zbog rušenja mrežne stranice Škole za život.

Profesorica Blaženka Divjak, bivša ministrica znanosti i obrazovanja danas je na svojem Facebook profilu prozvala Ministarstvo znanosti zbog gašenja mrežne stranice Škole za život koja je bila aktivna pod domenom skolazazivot.hr te dostupna u engleskoj i hrvatskoj inačici.

Kako navodi Divjak, napravljena je uz financijsku potporu iz EU-fondova (ESF) te je sadržala brojne resurse – od novih kurikuluma, webinara za edukacije, preko tisuća online videolekcija za sve predmete, primjera kako učiti online uz opise alata, materijala za edukaciju nastavnika, do dokumenta o vrednovanju Škole za život.
– Zašto je MZO odlučio da treba ugasiti mrežnu stranicu? Novac? Teško, jer je financiranje osigurano iz EU-fondova kako za izradu tako i za održavanje (ESF-projekti CKR I i CKR II). Neznanje? Budući da projekt preko kojeg je izrađena još traje, postoji obaveza da se mrežna stranica drži još barem 5 godina. Nemar? Brisanje svega što bi ukazivalo na to da se radilo?

Ugašena mrežna stranica www.skolazazivot.hr Oni koji ne znaju graditi, u rušenju su dobri. Mrežna stranica Škole za...

Objavljuje Blaženka DivjakNedjelja, 31. siječnja 2021.
FOTO: FACEBOOK / BLAŽENKA DIVJAK