ZANIMLJIVA POVEZNICA
U Zadru se za učenike provodi projekt koji sljubljuje književnost i gastronomiju
Predavanjima su predstavljeni čajevi, odnosno njihova povijest, zdravstvena ulogu, pravljenje, posluživanje i sljubljivanje istog sa slasticama, ali sve to isprepleteno sa književnosti.
Predavanjima su predstavljeni čajevi, odnosno njihova povijest, zdravstvena ulogu, pravljenje, posluživanje i sljubljivanje istog sa slasticama, ali sve to isprepleteno sa književnosti.
Zalogaj književnosti projekt je Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra koji se održao jučer u školskom restoranu. Naime, cilj projekta je, prema pisanju Zadarskog lista, približavanje književnosti i gastronomije. U sklopu projekta održalo se predavanje o čaju, Šenoinim paprenjacima i razlici od Hektorovićevog paprenjaka.
Predavanjima su predstavljeni čajevi, odnosno njihova povijest, zdravstvena uloga, pravljenje, posluživanje i sljubljivanje istog sa slasticama, ali sve to isprepleteno s književnosti.
Na predavanju su sudjelovali strukovni učitelji Ivan Brdar i Kristina Lončar te profesorice hrvatskog jezika Iva Grubić i Danijela Uglešić te učenici 3. razreda smjera konobar, slastičar, kuhar.
Predavanjima su predstavljeni čajevi, odnosno njihova povijest, zdravstvena uloga, pravljenje, posluživanje i sljubljivanje istog sa slasticama, ali sve to isprepleteno s književnosti.
Na ovaj način djeci se želi približiti kultura ispijanja čaja, čitanja knjiga, kao i degustaciju paprenjaka koje August Šenoa i sam spominje u djelu Zlatarovo zlato, u čast svome ocu slastičaru, Aloisu."Početna zamisao ovog projekta je bila poveznica književnika Augusta Šenoe i njegovog oca Aloisa koji je bio slastičar i u ostavštini je sačuvano 660 njegovih recepata. Upravo u to vrijeme se uz čitanje konzumirao čaj", pojasnili su za Zadarski list iz tamošnje Hotelijersko-turističke škole.
Na predavanju su sudjelovali strukovni učitelji Ivan Brdar i Kristina Lončar te profesorice hrvatskog jezika Iva Grubić i Danijela Uglešić te učenici 3. razreda smjera konobar, slastičar, kuhar.
OZNAKE:
IZVOR:
ZADARSKI LIST
FOTO:
STUDENTSKI.HR VIA CANVA