LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Model NATO Njemačka

Sudjeluj na konferenciji u Berlinu i osmisli odgovor na simuliranu krizu na Arktiku

Sudionici će predstavljati jednu od zemalja članica NATO-a u jednom od tri odbora te će, zajedno s kolegama i ostalim delegatima, koordinirati zajednički odgovor na simuliranu krizu na Arktiku. 

Sudionici će predstavljati jednu od zemalja članica NATO-a u jednom od tri odbora te će, zajedno s kolegama i ostalim delegatima, koordinirati zajednički odgovor na simuliranu krizu na Arktiku. 

Od 18. do 22. studenog 2024. godine, 96 studenata i mladih profesionalaca iz cijelog svijeta će sudjelovati na drugoj konferenciji Model NATO Njemačka koja će se održati u Saveznoj akademiji za sigurnosnu politiku u Berlinu.

Model NATO Njemačka je četverodnevna simulacija najvažnijih organa i diplomatskih postupaka NATO-a, organizirana od strane visoko motivirane grupe studenata. Sudionici će predstavljati jednu od zemalja članica NATO-a u jednom od tri odbora te će, zajedno s kolegama i ostalim delegatima, osmislitii zajednički odgovor na simuliranu krizu na Arktiku

Iskusite akademski život u Berlinu


Tri odbora prisutna na Modelu NATO Njemačka su Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), NATO Vojni odbor te Odbor za operativnu politiku. Sjevernoatlantsko vijeće (NAC) glavno je političko tijelo za donošenje odluka u NATO-u, koje se sastoji od predstavnika svih trideset država članica. Tijekom konferencije, Vijeće će biti glavno izvršno tijelo koje će reagirati na krize i pokušavati pronaći rješenja za aktualna pitanja. NATO-ov vojni odbor sastavljen je od načelnika obrane država članica. On pruža smjernice u vezi sa svim vojnim pitanjima, uključujući strategiju i politiku. Više informacija o Odboru za operativnu politiku bit će objavljeno uskoro na sljedećoj stranici.

Zainteresirani se mogu prijaviti sami ili kao grupa od dvije ili tri osobe. Odgovarajuće prijavne obrasce možete pronaći na prethodnim poveznicama, a ispunjenu prijavu je potrebno poslati e-mailom na adresu registration@modelnatogermany.de.

Studentski restorani u Berlinu uvode veganske i vegeterijanske menije; bit će samo 4% mesnih menija



Za sva pitanja, sudionici mogu pogledati često postavljana pitanja ili poslati e-mail na registration@modelnatogermany.de. Sve relevantne informacije o prijavama možete pronaći na sljedećoj web stranici. Prijave su moguće do 25. kolovoza 2024. godine.
 
IZVOR: MODEL NATO NJEMAČKA
FOTO: FREEPIK